Vesti iz fudbala

San je biti u ovakvoj poziciji: Gvardiola ponosan što Mančester siti ima tri trofeja na "talonu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2023 16:58
San je biti u ovakvoj poziciji: Gvardiola ponosan što Mančester siti ima tri trofeja na "talonu" Tanjug/AP Photo

U susret revanšu polufinala Lige šampiona sa madridskim Realom, 17. maja u Engleskoj (21.00), trener Mančester sitija, Žozep Pep Gvardiola, izrazio je zadovoljstvo zbog svega što je njegov tim uradio od početka sezone 2022/2023. Pogotovo na činjenicu da Erling Haland i društvo mogu u sledećih nekoliko nedelja da uzmu čak tri trofeja.

U prvenstvu vode ljutu šampionsku bitku sa Arsenalom, kom trenutno beže četiri boda, plus imaju meč manje od takmaca iz Londona, dok ih početkom juna čeka finale FA kupa sa večitim rivalom Mančester junajtedom. U Ligi šampiona jure finale, a drugih 90 minuta sa španskim velikanom dočekuju rezultatski izjednačeni (1:1). 

 

 

"Da budem iskren, ovo je ostvarenje sna. Znam da nismo uzeli trofeje, ali san je uopšte biti u ovoj poziciji. Mi smo jedini tim u Evropi koji se bori za sve trofeje. Premijer liga još nije gotova, siguran sam da će Arsenal da pobedi na preostale dve takmice. Sada nas čeka revanš s Realom pred našim navijačima. To je neverovatno dostignuće i nadam se da ćemo završiti posao", rekao je danas španski stručnjak koji je od dolaska na "Etihad" osvajao brojne trofeje, ali još nikako da donese evropsku krunu Sitiju.