Premijer liga

Kovačić zadužio "osmicu": Pod Gvardiolinim nadzorom ću sigurno postati bolji igrač

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2023 13:10
Kovačić zadužio "osmicu": Pod Gvardiolinim nadzorom ću sigurno postati bolji igrač Twitter/Manchester city

Hrvatski reprezentativac, Mateo Kovačić, je u utorak zvanično predstavljen kao novi fudbaler aktuelnog šampiona Engleske, Mančester sitija.

Doskorašnji vezista Čelsija je u redove "građana" stigao za svega 25 miliona funti, zadužio je dres sa brojem "osam", koji je nosio Ilkaj Gundogan:

"Ovo je fantastična stvar za mene, ne mogu da dočekam da krenem u nove izazove. Svako ko je gledao ovaj tim pod vođstvom Pepa Gvardiola zna koliko je dobar. Za mene, u pitanju je najbolja ekipa na svetu. Trofeji to jasno pokazuju, a uz to je i fudbal koji pružaju na najkvalitetnijem nivou", rekao je Kovačić, pa dodao:

 

 

"Dolazak u ovaj tim je san svakog fudbalera. I dalje imam mnogo da učim i napredujem, svestan sam da pod Pepovim nadzorom mogu da postanem bolji igrač, što je vrlo uzbudljivo", podvukao je Hrvat.

Podsetimo, dvadesetdevetogodišnji Kovačić je karijeru počeo u zagrebačkom Dinamu, nakon čega je nastupao za Inter, Real Madrid i Čelsi. Za reprezentaciju Hrvatske je debitovao 2013. godine od kada je upisao 95 nastupa i postigao pet pogodaka.