Vesti iz fudbala

Barsa dobila Almeriju, odmah odletela u Dalas i izgubila od Amerike: Ali nema veze, zaradila je pet miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.12.2023 10:28
Detaj sa prijateljskog meča Amerika - Barselona Tanjug/AP Photo/Julio Cortez
Detaj sa prijateljskog meča Amerika - Barselona

Manje od 24 sata nakon što su u poslednjoj zvaničnoj utakmici u 2023. godini savladali Almeriju 3:2 u 18. kolu španske La Lige, fudbaleri Barselone su odigrali novi meč i to u Sjedinjenim Američkim Državama.

U pitanju je bio odavno zakazan duel protiv meksičke Ameirke koji je odigran na stadionu u Dalasu, a Katalonci su taj meč izgubili identičnim rezultatom kojim su slavili nepun dan ranije.

Trener Ćavi Ernandez je na ovom susretu dao priliku mlađim igračima koji do sada nisu imali toliko veliku minutažu, ali su se na terenu našle i zvezde tima poput Roberta Levandovskog, Žoao Feliksa i Frenkija de Jonga.

 

 

Kako pišu mediji u Španiji, fudbaleri Barselone su odmah posle utakice sa Alemrijom krenuli na put, bili su prinuđeni da spavaju na aerodromu i u avionu, ali se sve to isplatilo sa finansijske tačke gledišta.

Naime, kub iz Katalonije je za ovaj meč inkasirao pet miliona evra, pa je onda i razumljivo zašto su pristali da odigraju utakmicu na manje od 24 sata od poslendjeg susreta sa Alemrijom i to na drugom kraju sveta.

Pred prvotimcima Barse sada su dve nedleje odmora, budući da u španskoj La Ligi prestoji pauza do 7. januara naredne godine kada tim trenera Ćavija Ernandeza gostuje devetoplasiranom Las Palmasu.

Fudbaleri Barselone trenutno zauzimaju treću poziciju na tabeli elitnog ranga španskog fudbala sa 38 osvojenih bodova, a ispred njih su Real Madrid i Đirona sa po 45 bodova, dok Atletiko Madrid zaostaje tri koraka, ali ima i utakmicu manje, budući da svoj meč 18. kola protiv Sevilje igra tek u subotu od 16.15 časova (TV Arena 1 Premium).