Vesti iz fudbala

Osmina finala Kupa Srbije na TV Arena sport: Crvena zvezda dočekuje Radnički

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.12.2023 08:31
Osmina finala Kupa Srbije na TV Arena sport: Crvena zvezda dočekuje Radnički MN Press

Fudbaleri Novog Pazara prvi su učesnici četvrtfinla Kupa Srbije, nakon što su u utorak bili bolji od Inđije (3:2), a danas će biti poznata imena još šest klubova koji će im se pridružiti u toj rundi takmičenja, dok je u četvrtak na programu duel između Partizana i Grafičara (16, TV Arena 1 Premium).

Današnji program otvaraju prvotimci Radničkog 1923 i Smedereva 1924 (13, TV Arena 1 Premium), odnosno OFK Vršca i Napretka (13, TV Arena 1 Premium), dok će branilac trofeja, Crvena zvezda na svom terenu od 18.00 časova (TV Arena 1 Premium) ugostiti niški Radnički.

"Odavno nismo nastupali na našem stadionu i pred našim navijačima. Mnogo će nam značiti njihova podrška, želimo da ih obradujemo pobedom. Neću imati sve igrače na raspolaganju, pa ću biti prinuđen da rotiram. Nemamo pravo na grešku, tako da ćemo u duel ući potpuno fokusirani. Daćemo sve od sebe da trijumfujemo. Utakmica neće biti ni malo laka, ali moramo da pružimo maksimum i pobedimo pred našim navijačima", istakao je uoči ovog susreta trener crveno-belih Barak Bahar.

Problema oko sastava tima ima i novi šef stručnog štaba Nišlija, Slavoljub Đorđević koji uprkos tome veruje da će njegovi igrači u Beogradu ostaviti dobar utisak.

"Gostujemo Zvezdi na njihovom stadionu što je uvek izazov, ali moramo i da budemo realni i sagledamo celokupnu sliku. Igrači su dosta iscrpljeni i fizički i psihološki i sigurno ću morati da pravim određene rokade. Situacija na tabeli nam govori da prvenstvo mora da nam bude prioritet, a mi posle utakmice u Кupu igramo protiv Partizana. Želimo da do zimske pauze sakupimo što je moguće više bodova. To ne znači da u Beograd idemo sa belom zastavom. Zahtevaću, kao i uvek, maksimalno angažovanje i borbenost od mojih igrača, da se isprsimo koliko možemo. Кada se utakmica završi želimo da budemo sigurni da smo dali sve od sebe, videćemo za šta će to biti dovoljno", naglasio je Đorđević.

Kup Srbije, osmina finala

utoraka

Inđija - Novi Pazar 2:3 (2:3)
/Kojić 29, Desančić 30 - Bogdanovski 7, Ergelaš 18, 22/

sreda

Radnički 1923 - Smederevo 1924 13.00 (TV Arena 1 Premium)
OFK Vršac - Napredak 13.00 (TV Arena 2 Premium)
Čukarilki - Javor 15.30 (TV Arena 1 Premium)
Voždovac - Radnički SM 15.30 (TV Arena 2 Premium)
Mladost GAT - Vojvodina 18.00 (TV Arena 2 Premium)
Crvena zvezda - Radnički 18.00 (TV Arena 1 Premium)

četvrtak

Partizan – Grafičar 16.00 (TV Arena 1 Premium)