Vesti iz fudbala

Novi Pazar furiozno započeo, pa strepeo: Inđija bez snage za preokret u osmini finala Kupa Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.12.2023 14:56
Golman Novog Pazara, Nikola Mirković MN Press
Golman Novog Pazara, Nikola Mirković

U prvom meču osmine finala Kupa Srbije fudbaleri Novog Pazara su trijumfovali protiv Inđije 3:2 (3:2), a svi golovi su viđeni u prvih 30 minuta utakmice.

Rani termin osmine finala kupa Srbije kao da nije prijao domaćoj ekipi. Novopazarci su preko Nikole Bogdanovskog već u 7. minutu poveli, dok je Mitar Ergelaš sa dva pogotka za 180 sekundi već u 22. minutu doneo tri gola prednosti gostima. Delovalo je će domaćin biti deklasiran od strane aktuelnog prvoligaša.

 

 

 

Upravo činjenica da su rano stekli ogromno vođstvo je dovela i do opuštanja u timu Siniše Dobrašinovića. Inđija je to iskoristila i preko Kojića u 29. minutu smanjila zaostatak, a Desančić je svega 60 sekundi nakon toga matirao Mirkovića za novi pogodak domaćina kojim su se u potpunosti vratili u meč. Momentum je bio na strani izabranika Jovana Golića koji su do odlaska na pauzu imali priliku i da izjednače i tako u potpunosti anuliraju tri pogotka ekipe Novog Pazara.

Na samom startu drugog poluvremena, Milojević je imao sjajnu šansu da ponovo odvede svoj tim na dva gola prednosti. Imao je prazan gol pred sobom, ali je u poslednjem trenutku štoper Inđije uklizao i tako sprečio siguran pogodak gostujućeg tima. Domaćin je nastavio sa dobrom igrom sa kraja prvog poluvremena ali nije uspevao da šuteve pretvori u gol. Novopazarci su do kraja utakmice imali nekoliko odličnih prilika da reše meč, ali je rezultat ipak ostao nepromenjen.

Kup Srbije, osmina finala

utoraka

Inđija - Novi Pazar 2:3 (2:3)
/Kojić 29, Desančić 30 - Bogdanovski 7, Ergelaš 18, 22/

sreda

Radnički 1923 - Smederevo 1924 13.00 (TV Arena 1 Premium)
OFK Vršac - Napredak 13.00 (TV Arena 2 Premium)
Čukarilki - Javor 15.30 (TV Arena 1 Premium)
Voždovac - Radnički SM 15.30 (TV Arena 2 Premium)
Mladost GAT - Vojvodina 18.00 (TV Arena 2 Premium)
Crvena zvezda - Radnički 18.00 (TV Arena 1 Premium)

četvrtak

Partizan – Grafičar 16.00 (TV Arena 1 Premium)