Vesti iz fudbala

Trebalo je da osvojim "Zlatnu loptu" pre Mesija, ali draža mi je Liga šampiona: Snajder se prisetio nepravde iz 2010. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.12.2023 14:08
Trebalo je da osvojim "Zlatnu loptu" pre Mesija, ali draža mi je Liga šampiona: Snajder se prisetio nepravde iz 2010. godine Guliver/AP Photo/Vadim Ghirda

Mnogi fudbalski stručnjaci i ljudi od auteriteta su saglasni da je 2010. godine nagradu za najboljeg svetskog fudbalera trebalo da dobije Vesli Snajder, a ne Lionel Mesi.

Godinama se već vodi polemika na tu temu, a penzionisani holandski fudbaler tvrdi da je to bila nepravda, ali da ga ne pogađa toliko mnogo.

 

 

"Zaista mislim da nije bilo fer to što je 'Zlatnu loptu' dobio Mesi, a nisam ja. Ali, nisam osoba koja će da plače zbog toga. Ne, za mene su individualne nagrade u fudbalu apsolutno nevažne. Ovo je kolekitivan sport i važno je samo šta ste uradili sa svojom ekipom. Mi smo te godine osvojili Ligu šampiona i ja sam srećan", rekao je Holanđanin i dodao:
"I iskreno vam kažem, kada bih mogao da biram između 'Zlatne lopte' i trofeja Lige šampiona uvek bih, bez razmišljanja izabrao onaj Lige šampiona. Ta titula sa Intereom me je učinila veoma srečnim".

Vesli Snajder je te godine osvojio Ligu šampiona, Kup i Supekrup Italije u dresu milanskog tima, ali ne i titulu šampiona sveta sa nacionalnim timom.

"Zaslužili smo da osvojimo tu titulu, ali nas je Španija iznenadila, odigrala je sjajno i uzela titulu. Za mene je osećaj da sam igrao finale Svetskog prvenstva nešto neverovatno, o tome sam sanjao, ali priznajem da sam još slomljen zbog tog poraza od Ppnaije", rekao je Snajder.