Vesti iz fudbala

Odlazak iz Čelsija i povratak u Italiju moja najveća greška: Maurusio Sari priznao da je trebalo da ostane u Premijer ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.11.2023 14:30
Odlazak iz Čelsija i povratak u Italiju moja najveća greška: Maurusio Sari priznao da je trebalo da ostane u Premijer ligi Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Odluka da se nakon uspešno obavljenog posla u Čelsiju vrati u Italiju bila je najgora u trenerskoj karijeri Maurusija Sarija, priznao je u ragovoru za italijanske medije iskusni stručnjak.

Aktuelni trener Lacija je u sezoni 2018/19 sedeo na klupi "plavaca" sa kojima je osvojio Ligu Evrope, a onda je odlučio da prihvati ponudu Juventusa i vrati se u domovinu.

"To je bila moja najveća greška u karijeri. Bio sam u Čelsiju, gde nije bilo sportskog direktora i gde sam sve sam odlučivao i to je počelo da mi se sviđa. Zato i kažem da sam pogrešio, ne toliko što sam otišao iz Čelsija, već zašto sam napustio Premijer ligu", rekao je Sari i dodao:

"Stigao sam u Juventus koji je imao samo jedan cilj, a to je bilo da osvoji Ligu šampiona. To što smo trijumfovali u Seriji A nikome nije bilo bitno. U ekipi sam imao igrače koji su bili na zalasku karijere, a klub imao ideju da promeni način igre, ali nije imao veru u ono što treba da se uradi."

Iskusni stručnjak je u razgovoru za medije na Apeninima govorio i to tome da li će se jednog dana oprobati u Saudijskoj Arabiji, kao što je to, primera radi, obećao Žoze Murinjo.

"Ne znam, zavisi od toga da li mogu tamo da pušim tamo. Videćemo", rekao je Sari.