Vesti EURO 2024

Ivica Iliev: Piksi je ličnost koja može mnogo na Euru, takav lider nam je falio

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.11.2023 12:46
Ivica Iliev i Dušan Tadić MN Press
Ivica Iliev i Dušan Tadić

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentativac Ivica Iliev ocenio je danas da je odlazak Srbije na Evropsko prvenstvo nakon 24 godine veliki uspeh i dodao da će izgradnja Nacionalnog stadiona,  kao i mnogih drugih širom zemlje, doprineti razvoju srpskog fudbala.

"Naravno da su navijači uvek veliki optimisti i euforični kada je fudbal u pitanju, negde i nas bivše fudbalere mediji i navijači ponesu da i mi euforično krenemo da dajemo neka očekivanja i prognoze, ali verujem da imamo tim i da je sistem takmičenja takav da možemo i sa nekom blažom euforijom da očekujem prolazak grupe", rekao je Iliev Tanjugu.

Kada je reprezentativni fudbal u pitanju, Iliev kaže da je Srbija u dobrom momentu i na visokom nivou, i dodaje da sada ostaje srpskom klupskom fudbalu da se oproba i ostane na tom nivou, kao i da raste i napreduje.

"Sigurno ćemo biti u mnogo iskušenja međutim, jednim pravim vođenjem selekcije, u šta ne sumnjam, jer je Dragan Stojković Piksi pokazao da je ličnost koja to može. Kroz prethodne decenije nedostajao nam je takav lider i očekujem da ćemo uz njegov ostanak ostati na ovom nivou".

Prema njegovim rečima, Nacionalni stadion u Surčinu, kao i mnogi drugi stadioni koji se grade u Srbiju, su izuzetno bitna stavka za Srbiju i razvoj srpskog fudbala. 

"Iz ličnog iskustva znam kako je Poljska, gde sam odigrao poslednje dve godine karijere, ulaganjem države u infrastrukturu uoči EP 2012. godien krenula na gore. Isto je uradila i Mađarska. Velikim investicijama i izgradnjom novih stadiona, došle su na nivo na kojem su sada", zaključio je Iliev.