Vesti iz fudbala

Boško Đurovski: Piksi da promeni formaciju, a Savez da funkcioniše drugačije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2024 15:22
Boško Đurovski, slavni fudbaler MN Press
Boško Đurovski, slavni fudbaler

Legendarni fudbaler, Boško Đurovski, dao je svoj sud kada je u pitanju reprezentacija Srbije pod selektorom Draganom Stojkovićem.

Đurovski je govorio za "Max Sport", a istakao je da bi Savez trebalo da funkcioniše bolje, a "Piksi" da promeni formaciju.

"Svideo mi se potez Piksija da u nastavku utakmice igra u formaciji 4-3-2 ,i na taj način optereti odbranu rivala. Takođe, dopala mi se ideja sa postavkom 5-3-1, jer smatram da su to dve formacije, koje su vrlo neophodne u situaciji kada ekipa ima igrača manje. Mislim da bi jučerašnji susret mogli svi da izvuku kao pouku i da će sve izgledati bolje kada to bude potrebno".

Đurovski je istakao da mu se dopala i ideja sa postavkom 5-3-1, jer su to dve formacije, koje su neophodne u situaciji kada ekipa ima igrača manje.

"Mislim da bi jučerašnji susret, uprkos visokom porazu 4:0, mogli svi da izvuku kao pouku i da će sve izgledati bolje kada to bude potrebno. Mi smo nacija koja veruje pred svako veliko takmičenje i pravimo veliku pompu, koja se nakon toga pretvori u nezadovoljstvo javnosti i navijača", ističe on i dodaje:

"Verujem u ove momke, imamo dobar tim, ali ako pogledamo Švedsku ili Dansku videćete mnogo drugačiji sistem rada, koji ih odvodi na najveće evropske i svetske smotre u svim uzrasnim kategorijama. Nemamo kontinuitet, stalno nešto menjamo, isprobavamo, od strategije do smene selektora, celog tima. Mislim da moramo po tom pitanju da napravimo najveće promene, koje će sigurno uticati na fudbal u Srbiji i stanje u Savezu".

Đurovski, koji je igrao sa Piksijem, a potom radio i kao njegov asistent, smatra da samo uspeh na Evropskom prvenstvu može da zadovolji fudbalsku i sportsku javnost.

"On poseduje ogromno iskustvo i ima autoritet kod igrača, što je svakako veoma važno. Sa jedne strane je veoma teško voditi selekciju koja se dosta kritikuje i na svaki poraz se gleda kao neuspeh, dok sa druge strane gledišta rezultati nisu baš najbolji, kao i sama igra. Plasirali smo se na prvenstvo , ali mislim da je potreban uspeh na Evropskom prvenstvu kako bi naš fudbal porastao u nekim segmentima, u suprotnom očekujem da će javnost biti veoma nezadovoljna", zaključio je Đurovski.