Vesti iz fudbala

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik UEFA Aleksander Čeferin otvorili novi stadion "Kraljevica“ u Zaječaru

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.11.2023 11:41
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik UEFA Aleksander Čeferin u Zaječaru FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik UEFA Aleksander Čeferin u Zaječaru

Veliki dan za Zaječar i Srbiju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik UEFA Aleksander Čeferin danas su u 11 časova obišli i otvorili novi stadion "Kraljevica“ u Zaječaru. Stadion se nalazi u okviru Sportsko-rekreativnog kompleksa i jedan je od tri, uz Leskovac i Loznicu, koji su izgrađeni u skladu sa najvišim UEFA standardima. Kapacitet stadiona iznosi 8.168 mesta, a ceo projekat koštao je 3,3 milijardi dinara.

Obilasku stadiona prisustvuju ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, predsednik FSS Dragan Džajić, direktor Nacionalnih asocijacija UEFA Zoran Laković, potpredsednik FSS Branislav Nedimović, generalni sekretar Jovan Šurbatović, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković i drugi.

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs

 

 

Posle obilaska stadiona Vučić i Čeferin će se zajedno uputiti u Leskovac, gde Srbija od 15 sati dočekuje Bugarsku u odlučujućem meču za plasman na EURO 2024.

"Ovo je Zaječar, niste u Londonu. Niko njie verovao kada smo postavljali kamen temeljac po onoj kiši. Čudesno izgleda. Sada imamo četiri prelepa i nova stadiona, Zaječar, Loznica, Leskovac, TSC, a slede Niš, Kragujevac, Vojvodina, pa Nacionalni stadion", istakao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić rekao je da je stadion "Kraljevica" u Zaječaru od velikog značaja za grad i da je izgrađen po najvišim UEFA standardima. Ničić je rekao za Tanjug da je veliki dan za sport što je izgrađen  novi fudbalski stadion i da očekuje da se na njemu igraju različite utakmice.

"Ja sam kao prvi čovek grada presrećan zbog svega ovoga. Ovo je veliki dan za sport. U sklopu ovog stadiona nalazi se i sala za borilačke sportove, tako da će svi naši borilački sportovi dobiti konačno svoj prostor gde će moći da treniraju. Očekujemo da se ovde igraju od prve reprezentacije, omladinskih reprezentacija, sve do naših klubova. I  da se ponovo Zaječar sa svojim klubom Timokom 1919 vrati tamo gde je bio pre dve godine, a to je prva liga i da polako kad se steknu uslovi, kada obezbedimo  sponzore možda jednog trenutka konkurišemo za ulazak u suprer ligu", rekao je Ničić za Tanjug.

Ničić je istakao i da je velika čast za Zaječar što prvi čovek UEFA Aleksander Čeferin prisustvuje otvaranju novog stadiona dodajući da je značajno što prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je, kako je rekao, najzaslužniji za izgradnju stadiona.

"Predsednik Republike je najzaslužniji, da nije bilo njega i njegove odluke da se infrastruktura sporta raširi na čitavu Srbiju na stadionima u Leskovcu, Loznici i Zaječaru... Na nama je da što pre poradimo da ovakve  velelepne objekte prati odgovarajuća infrastruktira, govorim o hotelima, mi radimo na tome", rekao je on.