Vesti iz fudbala

Morali smo i mi jednom da izgubimo, a mlađi treba da poštuju nas starije: Mesi nakon poraza od Urugvaja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.11.2023 13:14
Morali smo i mi jednom da izgubimo, a mlađi treba da poštuju nas starije: Mesi nakon poraza od Urugvaja Tanjug/AP Photo/Gustavo Garello

Najpre su fudbaleri Urugvaja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo savladali Brazil, a odmah potom i Argentinu kojoj su naneli prvi poraz od osvajanja svetske titule u Kataru prošle godine.

Meč u Buenos Ajresu bio je i prvi nakon devet u nizu na kojima je Lionel Mesi postizao pogodak za nacionalni tim ukoliko je bio starter, a ovoga puta je najbolji fudbaler sveta u centru pažnje bio zbog nekih drugih poteza.

Naime, ušao je u fizički sukob sa reprezentativcima Urugvaja, svetski mediji ocenjuju da je u pojedinim trenucima čak i preterao kad je latkom udario rivala i potom ga uhvatio za vrat, ali on malo drugačije gleda na to.

"Utakmice protiv Urugvaja uvek su pune tenzije, nervoze i velikog naboja, ali to nikada ne prelazi određenu granicu. Zato i kažem da mlađi igrači treba da poštuju starije i pogledaju kako treba da se ponašaju. Trebalo bi porade malo na tome", rekao je Mesi odbijajući da kaže šta je bio povod za njegovu burnu rekciju, već se samo dodao:

"Urugvaj je kvaluteta tim, a Bjelsa odličan selektor i znali smo da nas čeka teška utakmica. Uostalom, jednom je morao da se prekine taj naš niz nepobedivostio nakon osvajanja Mundijala u Katru i toga smo svi u reprezentaciji Argentine bili svesni. Samo što smo se nadali da će trajati još malo."

Naredni meč u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo je onaj protiv Brazila na čuvenoj Marakani već naredne nedelje i on će biti takođe prepun naboja, tim pre što je Brazil prvi put u istoriji učešća u kvalifikacijama dožoveo dva poraza u nizu.

"Te utamici se fudbalski klasici. Igramo u gostima, pred njihovim navijačima i moramo da znamo šta nas čeka. Biće teško, ali mi se nadamo da možemo da ostvarimo pobedu", rekao je Mesi.