Vesti EURO 2024

Dominiku Soboslaju pao kamen sa srca: Neću meč lično pamtiti po dobru, ali sam srećan što smo na EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.11.2023 21:00
Dominik Soboslaj, kapiten Mađarske MN Press
Dominik Soboslaj, kapiten Mađarske

Mađarskoj je bilo suđeno da se plasira na EURO 2024. godine. Iako su se kockali, bili na rubu poraza, uspeli su autogolom Petkova da ostanu neporaženi u Bugarskoj (2:2) i da obezbede plasman u Nemačku, a pritom izbegnu dramu u nedelju sa Crnom Gorom.

Kapiten tima Dominik Soboslaj mogao je da bude tragičar da nije bilo autogola i hepineda. Iako je asistirao za prvi gol, promašio je tri prilike, onu u trećem minutu nadoknade nije smeo. Šutirao je pravo u Naumova iz idealne pozicije.

"Ako moram da budem iskren u momentu slavlja, nisam siguran da ću po dobru pamtiti ovaj susret, ali mi je posebno drago što smo uspeli da se plasiramo na EURO. Nismo hteli bod, ali bolje da ćutim. Veoma sam srećan što nismo morali na kraju da odlučujemo o sudbini, prošli smo već večeras, ali morali smo mnogo lakše da završimo ovu utakmicu. Međutim, na kraju je uzbuđenje dostiglo vrhunac, propustili smo jedan EURO, ne želim da ih više propuštamo", istakao je Soboslaj, prenosi "Nemzetisport".

Golman Denes Dibus nije uspeo da zaustavi penal Kirila Despodova.

"Bilo je drame na kraju, ali sreća je da se pozitivno završilo po nas. Kvaliifikacije uza EURO nikad nisu lake, pšamtimo i šta nam se dogodilo protiv Islanda. Sve je dobro kad se dobro završi", rekao je Dibus.