Vesti EURO 2024

Bugarska ipak igra u Sofiji: Mađarska gostuje na stadionu "Vasil Levski" Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.11.2023 14:25
Bugarska ipak igra u Sofiji: Mađarska gostuje na stadionu "Vasil Levski" Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Pao je konačan dogovor, Bugarska je uspela da obezbedi stadion "Vasil Levski" u Sofiji pa će u četvrtak od 18.00 časova (TV Arena sport) dočekati Mađarsku u meču devetog kola kvalifikacija Grupe "G" za EURO 2024. godine. Utakmica će se igrati bez prisustva publike.

Saga oko mesta gde će se odigrati pretposlednje kolo kvalifikacija trajala je nekoliko dana. Prvobitno je FF Bugarske prijavio promenu stadiona, meč je trebalo umesto u Sofiji (Vasil Levski) da se odira u Plovdivu, na stadionu "Hristo Botev". Međutim, stadion je u rekonstrukciji i gradonačlenik Plovdiva nije želeo da preuzme odgovornost da se odigra susret na nebezbednom stadionu.

Na kraju je doneta odluka da se ipak igra u Sofiji na Nacionalnom stadionu, pa je FF Bugarske izbegao kaznu UEFA, a čak se govorilo i o izbacivanju iz takmičenja, što bi stvorilo dodatne probleme i uticalo na regularnost kvalifikacija. Mađari su prilično besni na Bugare, jer smatraju celu zavrzlamu oko mesta odigravanja meča kao "skandaloznu i neozbiljnu".

Mađarska je praktično obezbedila plasman na EURO, potreban joj je matematički i bod u preostala dva meča. U poslednjem kolu Bugarska gostuje Srbiji 19. novembra u Leskovcu (15.00, TV Arena 1 Premium), a Mađarska dočekuje u isto vreme selekciju Crne Gore, koja još uvek ima teoretske šanse za plasman samo ako u četvrtak od 20.45 časova pobede Litvaniju u Podgorici.