Vesti iz fudbala

Nikad gori Ajaks u istoriji: Najlošiji skor "kopljanika" od 1954. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2023 15:49
Nikad gori Ajaks u istoriji: Najlošiji skor "kopljanika" od 1954. godine Twitter/AFC Ajax

Holanđani bez ustručavanja kažu: ovaj tim Ajaksa je najgori u istoriji. Statistika to i potvrđuje jer su "kopljanici" sam osam mečeva bez pobede (tri remija i pet poraza) napravili najlošiji skor u istoriji kluba od 1954. godine, od kad se uveo profesionalni fudbal u Holandiji. Tu je i trenutni plasman na 17. mesto Eredivizije...

"Samo vidim usr.. tim sa usra.. igračima", komentar je bivšeg asa Rafaela Van der Varta.

Od mogučih 21 bod (sedam mečeva), Ajaks je osvojio samo pet. To je samo refleksija loše kadrovske politike, raspropdaje kvalitetnih igrača, odlaska kapitena Dušana Tadića i dovođenja igrača koji nisu kadri da zamene asove. Trener Moris Stejn nema kapacitet da vodi Ajaks i to najkraći mogući rezime kritika na račun uprave najtrofejnijeg holandskog kluba.

"Ajaks neće ispasti, napraviće bolje rezultate nego što ih danas ima, ali ne možete od ovih igrača tražiti više. Možda uspeju da izbore Evropu, ali danas oni moraju da razmišljaju da su kandidat za ispadanje iz Lige. To je tužno, ali istinito", smatra Ibrahim Afelaj, nekadašnji holandski reprezentativac.

Potrošio je Ajaks ovog leta 110 miliona evra na pojačanja, sportski direktor Sven Mislintat je dobio otkaz zbog loših kadrovskih rešenja.

"Mi smo predstavili naše ideje, Mislintat je doneo drugačije odluke", pravdao se Stejn ali ga to neće spasiti jer se smatra da će i on ubrzo dobiti otkaz.

Marsijano Vink i Vesli Snajder ne smatraju da je trener glavni problem, već da je to uprava kluba. Iako u timu ima 14 internacionalaca, Ajaks deluje obezglavljeno. Pjer Van Hojdonk ne misli tako:

"Stejn je 17. na tabeli, sledećeg vikenda može biti i poslednji. To je poniženje za sve one koji navijaju za Ajaks".

Teški su dani pred Ajaksom, ne znaju za pobedu od avgusta i ta loša serija se mora prekinuti. Deni Blind je ušao u IO da pokuša nešto da pomogne...