Vesti iz fudbala

Samo se čekala ova vest: Ajaks smenio sportskog direktora

komentari (0)

Izvor: Tanjug

25.09.2023 11:28
Samo se čekala ova vest: Ajaks smenio sportskog direktora Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Čelnici Ajaksa odlučili su da smene sportskog direktor Svena Mislintata, nakon prekinute utakmica tamošnjeg šampionata protiv Fejenorda.

Klub je odluku doneo samo pet dana pošto je objavio da je Mislintat pod internom istragom zbog nepravilnosti prilikom transfera Borne Sose iz Štutgarta poslednjeg dana prelaznog roka i samo 129 dana pošto je sad već bivši sportski direktor preuzeo tu funkciju.

 

 

"Ajaks je okončao saradnju sa sportskim direktorom Svenom Mislintatom. Razlog za ovu odluku je što Mislintat nema podršku u klubu", objavio je kratko Ajaks.

Najtrofejniji holandski klub, četvorostruki prvak Evrope, prolazi kroz najteže dane u prebogatoj istoriji. Lane nije izborio plasman u Ligu šampiona, a juče su Ajaksovi navijači kod rezultata 0:3 u najvećem derbiju holandskog prvenstva protiv Fejenorda ušli na teren i prekinuli meč nezadovoljni rezultatom i igrom ekipe.

Ajaks posle pet odigranih kola ima osvojena samo četiri boda i lako bi moglo da se desi da prvi put od sezone 1965/66 ne obezbedi plasman u evropska takmičenja.

Prošle sezone Ajaks je prvi put posle 13 uzastopnih sezona u Ligi šampiona ostao bez mesta u elitnom evropskom takmičenju jer je šampionat okončao na trećem mestu, iza šampiona Fejenorda i PSV Ajdhovena.