Vesti iz fudbala

Nema Tadića, nema kraja crnim danima Ajaksa: "Kopljanici" vezali četvrti poraz u Erediviziji, trener još "oseća" podršku uprave i tima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2023 18:14
Nema Tadića, nema kraja crnim danima Ajaksa: "Kopljanici" vezali četvrti poraz u Erediviziji, trener još "oseća" podršku uprave i tima Guliver/AP Photo/Peter Dejong

Jedna lasta ne čini proleće, ali Ajaks prolazi kroz strašnu krizu posle odlaska Dušana Tadića ovog leta u Fenerbahče. Škripalo je na terenu i pred kraj njegove poludecenijske karijere u klubu iz Amsterdama, čak je nekadašnji kapiten "kopljanika" bio na meti raznih kritičara, međutim brojke ne lažu - bez veziste Fenerbahčea tim je osvojio samo pet bodova u sedam utakmica šampionata Holandije, pa se posle današnjeg poraza od Utrehta nalazi na neverovatnom 17. mestu u konkurenciji 18 ekipa. 

Osvajač 36 državnih titula i četiri naslova prvaka Evrope izgubio je na ovom gostovanju (4:3), ali i tri vezana duela pre toga - od Tventea, Fejenorda i AZ Alkmara, što je samo pečatiralo činjenicu da sadašnji sastav nije ni bleda senka nesuđenog finaliste Lige šampiona iz 2019. godine, u sezoni kada je velikom Realu usred Madrida dato ni manje ni više nego četiri gola. Od čega je Tadić postigao jedan, a dva namestio. 

Da je neko tada rekao navijačima da će njihova ekipa skliznuti u zonu ispadanja nekoliko godina posle sigurno bi tog smatrali neznalicom ili ludim, međutim vremena su se drastično promenila. Koliko ih boli rezultatska agonija toliko ih i nervira i uverenje trenera Morisa Štajna da nije vreme da pokupi stvari i ode iz kluba.

"Ostaću borben da preokrenem stvari za ovaj klub. Osećam podršku i mislim da ću ostati kao menadžer. Kada uđem u klub, osećam podršku ljudi u klubu, mojih igrača i mog osoblja", izjavio je danas Ajaksov strateg posle četvrtog nanizanog poraza, odnosno ukupno osme nedobijene utakmice zaredom, računajući sva takmičenja.

Ostaje da se vidi da li će tako pričati i posle meča sa večitim rivalom PSV-om, 29. oktobra, odnosno nove runde Lige Evrope protiv Brajtona, tri dana pre toga. Dok Ajaks čeka na pobedu još od 24. avgusta i meča bugarskim Ludogorecom, Tadić i Fenerbahče briljiraju ruku pod ruku. 

Standings provided by Sofascore