Vesti iz fudbala

Rastanak nakon pet godina: Dušan Tadić odlazi iz Ajaksa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.07.2023 21:47
Rastanak nakon pet godina: Dušan Tadić odlazi iz Ajaksa Guliver/NESimages/Herman Dingler/DeFodi Images

Kapiten srpske reprezentacije, Dušan Tadić, je nakon pet godina provedenih u Ajaksu i zvanično napustio klub iz Amsterdama.

Već neko vreme se spekulisalo da su "kopljanici", usled nezadovoljavajućih rezultata, voljni da podmlade tim, pri čemu je i Tadić bio nezadovoljan ekipom, te je čitava situacija rešena sporazumnim raskidom ugovora:

"Odluku o odlasku iz kluba bilo je veoma teško doneti. Ipak, verujem da je ovo pravi trenutak. Mislim da je pravo vreme, da ne samo ja, već i klub krenemo u novi početak. Uspesi koje smo proslavili u Ajaksu dali su mi neopisiv osećaj kakav do sada nisam doživeo u karijeri. Želeo bih da se zahvalim svim navijačima na divnom vremenu koje sam proveo ovde. Ako je do mene, ovo nije konačno zbogom. Zauvek ću biti igrač Ajaksa i nadam se da ću se uskoro vratiti u Amsterdam, u drugoj ulozi", rekao je Tadić.

Podsetimo, tridesetčetvorogodišnji kreativac je karijeru započeo u Vojvodini, nakon čega ja nastupao za Groningen, Tvente i Sautempton. Za srpsku reprezentaciju je odigrao 98 utakmica i postigao 21 pogodak.