Vesti iz fudbala

Sudbina Dušana Tadića u Ajaksu nepoznata, pored Bešiktaša zainteresovani Roma i Lacio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2023 22:33
Sudbina Dušana Tadića u Ajaksu nepoznata, pored Bešiktaša zainteresovani Roma i Lacio Guliver/NESimages/Raymond Smit/DeFodi Images

Kapiten Srbije, Dušan Tadić, mogao bi ovog leta da promeni sredinu i napusti redove Ajaksa za koji igra od 2018. godine.

Holandski gigan nema više toliko moćan tim, a i prema navodima evropskih medija, Tadićeva plata bi u nekim drugim klubovima mogla biti veća nego u Ajaksu, te nema sumnje da menadžeri isksunog fudbalera, Duško Tošić i Miloš Milenović imaju pune ruke posla ovog leta.

Tadić u Ajaksu godišnje inkasira 3,5 miliona evra, a milion vipe mogao bi da dobije na Apeninskom poluostrvu, tačnije u Rimu. 

Za usluge srpske "desetke" zainteresovani su i Roma i Lacio, ali neke stvari moraju da se poklope. Paolo Dibala bi mogao da napusti "vučicu" i pređe u Čelsi, a Tadić se nameće kao zamena za Argentinca, a treba napomenuti i da je prošle godine maltene sve bilo dogovoreno i da je bivši igrač Sautemptona bio na korak od ROme, ali se Ajaks u poslednjem momentu predomislio.

Sa druge strane, Lacio je prodao Sergeja Milinković-Savića u Al Hilal i aktivno traži njegovu zamenu, a Tadić se nameće kao idealni igrač za "nebesko plave" koji već pritiskaju Ajaks da proda svog fudbalera kome je do kraja ugovora ostalo još samo godinu dana.

Kao potencijalna destinacija za Tadića pominje se Turska i ekipa Bešiktaša u kojoj bi kapiten "orlova" zarađivao 5,5 miliona godišnje i to je finansijski za sada najbolja ponuda na stolu, a gde će 34-godišnji ofanzivni vezista završiti, ostaje da vidimo.