Vesti iz fudbala

Ekipa nije mogla da rastereti kapitenska leđa: Dušan Tadić progovorio o razlozima razlaza za Ajaksom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2023 16:28
Ekipa nije mogla da rastereti kapitenska leđa: Dušan Tadić progovorio o razlozima razlaza za Ajaksom Guliver

Fenerbahče večerašnjim mečom drugog kola sa moldavskim Zimbruom kreće u bitku za grupnu fazu Lige konferencije (20.00), a navijači trofejnog turskog kluba očekuju da Dušan Tadić već na debiju pokaže zbog čega je doveden iz Ajaksa, odnosno zašto je srpski fudbaler godinama nosio kapitensku traku "kopljanika".

I on sam uvek sebi postavlja najviše ciljeve, a uoči premijernog nastupa za tim iz Istanbula objasnio je kako i zbog čega je napustio sredinu u kojoj je "viđen" za trenera jednog dana

"Kvalitet je opao. Ajaks neprestano prodaje igrače, a sve je ostajalo na mojim leđima. To meni nije predstavljalo problem. Kao kapiten morao sam da podnesem najveći teret i to je normalno, ali tokom sezone svaki igrač poželi da ima makar neku podršku i da ekipa može da ga rastereti. U Ajaksu su želeli da me zadrže i da nastave da grade igru oko mene, ali ja sam osetio potrebu i momenat da odem", suština je Tadićevog obrzaloženja datog u intervjuu za Sportski žurnal. 

Prema rečima vrsnog ofanzivnog veziste reprezentacije Srbije razlaz je protekao bez ružnih emocija i reči. 

"Na kraju smo se lepo rastali. Sve rečeno je bilo iskreno. Ajaks je deo mene i ja sam deo Ajaksa, mi smo jedno i to tako će uvek biti. Neke stvari nikad neće moći da se zaborave. Ja ću Ajaks uvek da nosim i imam u sebi bez obzira gde sam", istakao je Dušan Tadić u razgovoru za naš sportski dnevnik.