Vesti iz fudbala

Meč grčkog prvenstva između Olimpijakosa i Panatinaikosa neće biti nastavljen

komentari (0)

Izvor: Tanjug

22.10.2023 22:35
Meč grčkog prvenstva između Olimpijakosa i Panatinaikosa neće biti nastavljen twitter/paofc

Derbi meč osmog kola grčke fudbalske Superlige između Olimpijakosa i Panatinaikosa, koji je večeras prekinut u 53. minutu na stadionu "Jorgos Karaiskas", definitivno neće biti nastavljen, prenose grčki mediji.

Fudbaleri Panatinaikosa napustili su teren u 53. minutu, pošto su navijači Olimpijakosa pogodili petardom rezervnog igrača gostiju Huankara, koji se zagrevao pored terena. U trenutku prekida rezultat je bio 1:1. 

Huankaru je ukazana pomoć, a on je na nosilima iznet sa terena. Fudbaleri Panatinaikosa su se potom povukli u svlačionicu, a glavni sudija meča Paolo Mareska odlučio je da prekine utakmicu. 

Lokalni mediji navode da su navijači na stadionu čekali oko dva sata odluku da li će meč biti nastavljen. Međutim, navijači su odlučili da napuste stadion u Pireju pošto je objavljeno da utakmica neće biti nastavljena. 

Grčki mediji ističu da je Huankar prebačen u bolnicu na preglede, a fudbaleri Panatinaikosa nisu hteli da se iz svlačionice vrate na teren zato što su utvrdili da je španski fudbaler ozbiljnije povređen. 

Takođe, navodi se da je zvanični doktor Hristos Gogos prvobitno objavio da Huankar ne može da nastavi utakmicu, a onda je navodno promenio mišljenje. Posle nekoliko sati pregovora sa predstavnicima dva kluba odlučeno je da se duel u Pireju ne nastavi. 

Panatinaikos je poveo preko Jorgosa Vajanidisa u 28. minutu, a izjednačenje domaćem timu doneo je Medi Kamara u 48. minutu. U startnoj postavi ekipe Panatinaikosa bili su srpski reprezentativci Filip Đuričić i Filip Mladenović.

Grčki mediji navode da će konačnu reč o ovoj utakmici doneti Fudbalski savez Grčke. Olimpijakos se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli sa 19 bodova, dok je Panatinaikos četvrti sa 16.