Vesti iz fudbala

Panatinaikosu derbi Grčke protiv Olimpijakosa: Bernard i Jeremejef otpisali Pirejce

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.02.2024 22:00
Bernard je bio strelac za Panatinaikos TV Arena sport/ Screenshot
Bernard je bio strelac za Panatinaikos

Radovao se "zeleni" deo Atine, Panatinaikos je u derbiju 21. kola grčke lige pobedio Olimpijakos 2:0 (1:0) i ostao u trci sa PAOK-om i AEK-om za titulu, dok su crveno-beli sada devet bodova iza lidera iz Soluna.

Panatinaikos i Olimpijakos odigrali su jedan otvoren meč bez obzira što nije bilo publike na derbiju. Bilo je mnogo vatre na terenu, oštrih startova, ali su "zeleni" prvi stigli do prednosti. Palasios je dobro prošao po desnoj strani, centrirao a Bernard uz pomoć stative smnestio loptu u mrežu, pa je domaćin poveo u 25. minutu. Bio je to prvi pogodak Bernarda u osam duela protiv crveno-belih.

Imao je Navaro dva zicera za Olimpijakos u prvom delu. U Uvodnim minutama je štoper Jedvaj uklizao i uspeo da ga izblokira na nekoliko metara od gola, da bi u 45. minutu pokušao makazicama posle centaršuta Masurasa ali je Dragovski odbranio.

U nastavku meča su crveno-beli krenuli agilnije, ali je Aleksandar Jeremejev, posle centaršuta Bakasetesa, sjajnim udarcem glavom povisio prednosu u 60. minutu na 2:0. Filip Mladenović je ušao u ighru kod domaćina u 62. minutu, a poslednjih 10 na terenu je proveo i Filip Đuričić. Olimpijakos je imao nekoliko prilika preko El Kabija, Masurasa i Fortunisa, ali je golman Dragovski bio jedan od junaka pobede "zelenih".

 

 

Novi lider Grčke posle 21. kola je PAOK. Saša Ilić je sa Atromitosom odolevao do 89. minuta, kada su rezervisti Samata (asistent) i Švab (strelac) doneli prednost, a u konačnih 0:2 pretvorio Konstantelias u trećem minutu nadoknade. Andrija Živković igrao je do 71. minuta za PAOK.

Bivši napadač Partizana i Crvene zvezde Ognejn Ožegović je sa dva pogotka (prvi iz penala) doneo Kifisiji pobedu protiv OFI-ja na Kritu 2:1. U pobnedničkom timnu igrao je i Marko Gobeljić.

 

Standings provided by Sofascore