Vesti iz fudbala

Junajted čeka Fulam u derbiju četvrtfinala FA Kupa Engleske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2023 11:51
Junajted čeka Fulam u derbiju četvrtfinala FA Kupa Engleske Tanjug/AP Photo/Scott Heppell

Engelski FA Kup je još jednom pokazao svu svoju draž, u osmini finala su redom proklizavali Lester, Sautempoton i Totenhem, pa su se u četvrtfinalu našla samo četiri kluba iz Premijer lige.

Mančester junajted se posle osvajala Liga Kupa Engleske namerio u osmini finala na Vest Hem i tek posle preokreta (3:1), golovima Aguerda (77 a.g.), Granača (90) i Freda (90+2) prošao među osam gde ih čeka - Fulam! Duel "crvenih đavola" i londonskog kluba koji predvodi Aleksandar Mitrović biće i jedini premijeligaški okršaj u ovoj rundi.

"Biće teško protiv Fulama, igraju zaista dobro tako da ćemo morati da damo sve od sebe da pobedimo. Mi imamo neku veru i upornost koja nas vuče napred", istakao je menadžer Junajteda Erik Ten Hag, koji je u meču Premijer lige savladao Fulam 2:1 u novembru prošle godine, dok drugi meč igraju 28. maja.

Barni, lider Čempionšipa igraće protiv Mančester sitija, Brajton dočekuje Grimzbi, trećeligašku senzaciju, a Šefild junajted i Blekburn, koji su u vrhu Čempionšipa, dva puta će se sastati u 14 dana. Prvo 4. marta u derbiju 35. kola gde je Blekburn domaćin, a zatim i 18. marta u borbi za polufinale FA kupa i to u Šefildu.

Četvrtfinale FA kupa Engleske

Mančester siti - Barnli

Mančester j. - Fulam 

Brajton - Grimzbi 

Šefild j. - Blekbrun

Mečevi se igraju od 17. do 19. marta