Vesti iz fudbala

Oporavili smo se od Notingema, nadamo se plasmanu na EP: Selektor Đorđević posle pobede "orlića" nad Severnom Irskom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2023 09:45
Oporavili smo se od Notingema, nadamo se plasmanu na EP: Selektor Đorđević posle pobede "orlića" nad Severnom Irskom FSS

Rekao je selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije, Dušan Đoršević kako veruje da će njegovi igrači uspeti da se vrate na pravi kolosek nakon ubedljivog poraza od Engleske i bio je u pravu.

"Orlići" su pokazali karakter, odigrali mnogo bolje protiv Severne Irske i sasvim zasluženo slavili 2:1 što ih ostavlja u igri za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Teška utakmica za nas posle rezultatskog brodoloma protiv Engleske. Trebalo je vratiti samopouzdanje za ovaj meč, učinili smo sve u prethodnih par dana da to i uradimo. Momci su uložili veliki napor po teškom terenu, nemam ni trunku zamerke na njihov pristup, volju, želju. I na kraju su za to nagrađeni pobedom", rekao je posle meča u Severnoj Irskoj selektor Srbije i dodao::

"Ostajemo u igri za plasman, osvojili smo šest bodova iz tri meča, imamo pravo da se nadamo. Zahvalio bih se i navijačima koji su došli ovde da nas bodre, stvarno su nas prijatno iznenadili i pomogli da dođemo do tri boda u ovom važnom meču".

I strelac prvog gola Vladimir Lučić ne krije da je bilo mnogo neizvesnosti, ali hvali celu ekipu koja je uspela da se izdigne iznad teške situacije u kojojse našla.

"Morali smo da idemo na pobedu, nismo imali izbora. Svaka čast momcima kako su se podigli i izborili za bodove koji će nam mnogo značiti u nastavku kvalifikacija", istakao je Vladimir Lučić.

Naredni meč u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo mladi fudbaleri Srbije odigraće 11. novembra u Staroj Pazovi, a u goste im dolazi Engleska koja im je očitala fudbalsku lekciju u Notingemu.