Vesti iz fudbala

Drulovićev prvi spisak kao selektora "orlića": Okupljanje zakazano za ponedeljak, 13. novembar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.11.2023 14:39
Drulovićev prvi spisak kao selektora "orlića": Okupljanje zakazano za ponedeljak, 13. novembar FSS

Novi selektor mladih fudbalera Srbije, Ljubinko Drulović saopštio je spisak igrača na koje računa u utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Engleske i Luksemburga. 

"Orlići" će 18. novembra u Bačkoj Topoli, na stadionu TSC-a igrati protiv Engleske, a tri dana kasnije će u Staroj Pazovi ugostiti Luksemburg. 

Na spisku selektora Drulovića su:

GOLMANI: Veljko Ilić, Andrija Katić, Strahinja Manojlović;

ODBRANA: Mihajlo Ilić, Stefan Leković, David Petrović, Matija Đorđević, Uroš Drezgić, Nemanja Đeković, Uroš Lazić, Viktor Rogan, Mitar Ergelaš;

SREDINA TERENA: Aljoša Vasić, Mihajlo Stevanović, Aleksa Matić, Nikola Stanković, Nikola Petković, Aleksa Đurasović;

NAPAD: Nikola Jojić, Miloš Pantović, Miloš Luković, Marko Lazetić, Uroš Kabić, Stefan Mitrović, Vladimir Lučić, Samed Baždar (Partizan).

Okupljane "orlića" zakazano je za ponedeljak u Novom Sadu, a Srbija se nalazi u grupi F sa selekcijama Engleske, Ukrajine, Severne Irske, Luksemburga i Azerbejdžana. Ukrajina je prva sa devet bodova, Engleska i Srbija imaju po šest, a Azerbejdžan, Luksemburg i Severna Irska po tri.

Pobednik grupe će direktno na Evropsko prvenstvo koje se održava 2025. godine u Slovačkoj. Ako drugoplasirana selekcija bude među najbolje tri u svih devet grupa takođe će direktno na EP, u suprotnom će u baraž.