Vesti iz fudbala

Ljubinko Drulović preuzeo selektorsku funkciju: Nikola Lazetić i Miroslav Tanjga veruju u njega

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.11.2023 10:08
Ljubinko Drulović preuzeo selektorsku funkciju: Nikola Lazetić i Miroslav Tanjga veruju u njega FSS

Novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije, igrači do 21 godine, Ljubinko Drulović zvanično je preuzeo dužnost, saopštio je Fudbalski savez Srbije.

Drulović je na mestu selektora zamenio Dušana Đorđevića, koji je smenjen posle poraza od Engleske 9:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025.

"Želimo nove pobede, želimo da u mlađim kategorijama gajimo, baš kao seniorska selekcija, pobednički mentalitet. Zbog svega toga smo se odlučili, a posle one ružne epizode i katastrofe u Engleskoj, da napravimo promenu i angažujemo novog selektora. Nadamo se da ćemo sa Drulovićevim iskustvom, radom koji je imao sa mlađim selekcijama, dobiti ono što tražimo, a to su pobede. I igrače koji će posle igara u mladoj selekciji sebe preporučiti za dres najbolje reprezentacije", rekao je direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga i dodao:

"Đorđević je prvi povukao potez, jer posle jednog takvog poraza, mi kao fudbalska zemlja, nacija koja uvek ima velika očekivanja, moramo da razmišljamo o budućnosti. Ovo je, dakle, iznuđen potez, imamo još šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i dalje idemo sa jednom velikom željom, nadom da ćemo to i ostvariti".

Ljubinko Drulović je do sada obavljao funkciju pomoćnika selektora seniorske reprezentacije, Dragana Stojkovića, a  najveći uspeh u samostalnom radu mu je zlatna medalja sa Srbijom na Evropskom prvenstvu za omladince 2013. godine.

"Za mene novi izazov, zadovoljan sam i srećan što ću da radim i sa ovom generacijom momaka. Nadam se da ćemo imati dobru saradnju i da ćemo zajedno ostvariti i dobre rezultate u interesu srpskog fudbala i reprezentacije", istakao je Drulović.

Drulović će debitovati protiv Engleske, 18. novembra u Bačkoj Topoli, a Srbija će tri dana kasnije igrati u Staroj Pazovi protiv Luksemburga.

"Neke stvari ćemo popraviti, sigurno ćemo izgledati mnogo bolje. Dosta igrača poznajem, neke i iz A reprezentacije gde sam sarađivao sa selektorom Draganom Stojkovićem. Bićemo ekipa koja će pre svega da igra dobar fudbal, ali i na rezultat. Važno je da pobeđujemo da bi mogli da dočekamo finiš kvalifikacija sa šansama da se nađemo na EP", dodao je Drulović.

FSS

 

 

Direktor mlađih kategorija FSS, Nikola Lazetić veruje da će novi selektor mlade reprezentacije doneti mnogo svojim autoritetom, znanjem, velikim iskustvom....

"Specifičan je trenutak. Ja bih se zahvalio Druloviću koji je pristao da se vrati tamo gde je upisao svoje ime i prezime zlatnim slovima. On je već radio u mlađim selekcijama, bio je prvak Evrope sa jednom zlatnom generacijom koja je danas nosioc u A timu kod selektora Dragana Stojkovića. Tako da ima to neophodno iskustvo koje je potrebno, ima iza sebe i fantastičnu igračku karijeru. rupa jeste teška, ali mi ćemo tražiti našu šansu, nadam se da će Drulović postaviti stvari kao kad je ranije radio sa mlađim kategorijama, da će autoritetom, znanjem i velikim iskustvom koje ima i iz A tima, ostvariti zajedničke želje. Ono što je takođe veoma važno, a želim da naglasim, jeste da mlada reprezentacija za ove tri godine koliko sam ja u savezu, ima tesnu saradnju sa A timom", rekao je Lazetić i dodao:

"Sve što se do sada radilo u mladoj reprezentaciji, radilo se uz neophodan amin  i saglasnost selektora Stojkovića, direktora Stojanovića i Nenada Bjekovića koji su usko vezani za A tim. Sada je za selektora mlade došao čovek koji je radio sa njima, a mi smo uvek imali četiri, pet igrača koji su se nalazili i na spisku A tima. Dešavalo se da selektor Stojković pozove nekog u A tim, a onda ih prosledi mladoj selekciji, tako da je neophodno da selektor mlade reprezentacije ima dobar kontakt i saradnju sa selektorom A tima".

EP biće održano 2025. godine u Slovačkoj, a direktan plasman obezbediće pobednici grupa i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Preostalih šest drugoplasiranih selekcija igraće u plej-ofu.