Vesti iz fudbala

"Orlići" počinju kvalifikacije za EP: Prvi rival Azerbejdžan, selektor Đorđević optimista

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2023 15:05
"Orlići" počinju kvalifikacije za EP: Prvi rival Azerbejdžan, selektor Đorđević optimista FSS

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije startuje ovog utorka novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se 2025. godine održava u Slovačkoj, a rival "orlićima" u Staroj Pazovi će biti Azerbejdžan (20, TV Arena 3 Premium).

Selektor Dušan Đorđević koji računa na 24 igrača radio je sa ekipom proteklih sedam dana u Novom Sadu i ne krije zadovoljstvo urađenim u prethodnom periodu:

"Utisak je da igrači deluju izuzetno motivisano i raspoloženo. Svi jedva čekamo da ta utakmica počne. Iskoristili smo ovih nedelju dana da se, za početak, oporave od obaveza u klubovima, s obzirom na veliku minutažu koju su imali, a potom vredno radili za ono što predstoji. Atmosfera je odlična, na moje veliko zadovoljstvo, ali sam siguran da će biti još bolja ako rezultat bude onakav kakav priželjkujemo”, započeo je selektor i dodao:

"Izuzetno smo oprezni, mi kao grupa respektujemo svakog. Uradili smo analizu Azerbejdžana, poštujemo njihove kvalitete, ali verujemo da možemo da ostvarimo povoljan rezultat".

Timu će se priključiti i Stefan Mitrović, i to po dolasku iz Litvanije, gde je sa saigračima iz A reprezentacije ostvario vrlo važnu pobedu (3:1).

"Stefana jedva čekamo da dođe ovde, jer je pre svega vrlo kvalitetan momak, ali i veoma kvalitetan igrač. On će se priključiti u toku dana i biće u kombinaciji za sutrašnju utakmicu”, završio je selektor.

Pored Azerbejdžana, Srbija će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odmeriti snage sa selekcijama Engleske, Ukrajine, Severne Irske i Luksemburga.