Vesti iz fudbala

Dušan Đorđević zadovoljan startnom pobedom u kvalifikacijama za EP: Protiv Engleza će biti prava provera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.09.2023 09:06
Dušan Đorđević zadovoljan startnom pobedom u kvalifikacijama za EP: Protiv Engleza će biti prava provera MN Press

Mladi fudbaleri Srbije toliko su bili motivisani i željni pobede u susretu prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Azerbejdžana da je selektor Dušan Đorđević morao da im govori da malo "smanje gas" i čuvaju se za naredne izazove.

To je nakon meča u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi i rekao strateg "orlića" koji je pohalio odnos prema igri svojih fudbalera.

"Odmah po žrebanju grupa i kad smo videli da je raspored takav da ćemo ciklus početi susretom protiv Azerbejdžana na našem terenu, osnovni cilj je bio da zabeležimo pobedu i tako krenemo u kvalifikacije. To smo uspeli i želim da čestitam igračima. Momci su bili motivisani, čak su ponekad igrali i jače od onoga što smo tražili, jer mi se čini da su gotovo celu utakmicu bili u presingu. Na poluvremenu sam im rekao da bi trebalo da malo smanje gas i da ćemo sigurno uspeti da privedemo ovu utakmcu kraju i tako je bilo. Slavili smo 2:0 i to je veoma važno", rekao je Đorđević.

Nakon startne pobede protiv tima koji po kvalitetu nije blizu mladim srpskim fudbalerima, Srbija će u oktobru odigrati dve utakmice na Ostrvu, protiv Engleske i Republike Irske i to će biti pravi izazov za njih.

"Engleska je pre nekoliko meseci osvojila titulu šampiona Evrope u ovom uzrastu, tu ima mnogo igrača koji igraju standardno u Premijer ligi, ali mislim da ova ekipa može da im se suprostavi. Samo dvojica naših reprezentativaca nemaju iskustvo igranaja na evropskoj sceni na klupskom nivou, igraju u svojim ekipama i to će nam mnogo značiti u nastavku kvalifikacija u kojima imamo visoke ambicije", poručio je Đorđević.