Vesti iz fudbala

Ajntraht u osmini finala Kupa Nemačke očekuje velika bitka sa Darmštatom koji ne zna za poraz 20 mečeva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.02.2023 12:31
Ajntraht u osmini finala Kupa Nemačke očekuje velika bitka sa Darmštatom koji ne zna za poraz 20 mečeva Tanjug/Arne Dedert/dpa via AP

Nastavljaju se borbe u osmini finala Kupa Nemačke. Prošle nedelje plasman u četvrtfinale izborili su Štutgart, Union Berlin, Lajpcig i Bajern, a danas su na programu još dva susreta.

Prvo će na teren Sandhauzen i Frajburg, gde su gosti apsolutni favoriti, uz jedno gorko iskustvo iz 2016. godine. Naime, u poslednjem takmičarskom meču ove dve ekipe, Sandhauzen je posle burnih 3:3 uspeo da eliminiše Frajburg iz kupa posle izvođenja penala. 

Danas je situacija drugačija, što ne mora da znači da će bundesligaš lako do četvrfinala. Sandhauzen se bori za opstanak u Cvajti, na svom terenu je već zabeležio četiri poraza, poslednji od Darmštata čak 4:0. Trener Aloiz Švarc nema tako loš sastav, a prve zvezde su David i Kristijan Kinsombi, koji su i najefikasniji igrači tima. Vezni igrač David je šest puta tresao mreže, mlađi brat Kristijan pet puta. Uz veterana Ešvajna čine udarni trio.

Frajburg je igrao sjajno do Mundijala u Kataru, ali je slabo startovao u 2023. godini. Zabeležio je dva katastrofalna poraza od Volfsburga (6:0) i Borusije Dortmund (5:1) u prethodnom kolu. Trener Kristijan Štrajh još čeka da se Holer i Petersen probude, za sada Italijan Vinćenco Grifo (9 golova) i Austrijanac Gregorič (7 golova) golgeterski vuku tim.

Ajntraht u Frankfurtu dočekuje Darmštat, lidera Cvajte i očekuje ga težak posao. Osvajač Lige Evrope igra dobro i u 2023. godini, trenutno su u borbi za Ligu šampiona i nemaju poraz od januara. Raspucao se i Francuz Kolo Muani, postigao je četiri pogotka u poslednja tri susreta, odoleli su Bajernu u Minhenu.

Darmštat je posle startnog poraza u Regensburgu, nanizao 20 utakmica bez poraza! Vratili su Regensburgu istom merom na staru 2023. godine, deklasirali su kao gosti Sandhauzen 4:0 i sa mnogo samopouzdanja čuvaju lidersku poziciju u Cvajti. Trener Torsten Liberkneht radi odličan posao, ekipa igra agresivno, a veoma je jaka i u prekidima, što govori i podatak da su defanzivci postigli 11 golova, od kojih je visoki štopšer iz Gane Patrik Feifer postigao čak četiri. Ekipa nema izrazitu zvezdu, Brejdon Marvin Manu, vezni igrač iz Gane bio je prilično tražen u zimskom prelaznom roku.

Dva kluba imali su osam duela u Bundesligi, Ajntraht ima pet pobeda, a Darmštat tri, jednu u Frankfurtu 6. decembra 2015. godine.

Kup Nemačke, osmina finala

Utorak

Sandhauzen - Frajburg 18.00 (TV Arena Premium 2)

Ajntraht F. - Darmštat 20.45 (TV Arena Premium 2)

Sreda

Nirnberg - Fortuna D. 18.00 (TV Arena Premium 2)

Bohum - Borusija D. 20.45 (TV Arena Premium 2)

Odigrano prošle nedelje

Paderborn - Štutgart 1:2
Union Berlin - Volfsburg 2:1
Lajpcig - Hofenhajm 3:1
Majnc - Bajern 0:4