UEFA Liga šampiona

Zvezda u grupi "G" Lige šampiona sa Mančester sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2023 18:55
Zvezda u grupi "G" Lige šampiona sa Mančester sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom FK Crvena zvezda

Monako i "Grimaldi forum" je danas bio epicentar evropskog fudbala jer se održavao žreb za grupnu fazu Lige šampiona koja počinje 19. i 20. septembra. Crvena zvezda će igrati u grupi "G" Lige šampiona, a rivali će joj biti Mančester siti, Lajpcig i Jang Bojs. Moglo je i bolje, moglo je gore jer je "F" takozvana "grupa smrti" gde su PSŽ, Borusija Dortmund, Milan i Njukasl.

Džoe Kol, nekadašnji as Liverpula je u ekskluzivnom razgovoru sa izveštačem TV Arena sport Milošem Milićevićem, pred sam početak žreba, prognozirao i budućeg pobednika, ali je istakao da mu je drago što se Crvena zvezda našla među 32 učesnika. Ali, realno, grupa "G" je baš paklena jer je Siti apsolutni favorit, a Lajpcig je tim koji je uložio mnogo novca u renoviranje tima. Igra brzo, napadački kao i tim Pepa Gvardiole. Jang Bojs je protivnik sa kojim će se realno boriti za ostanak u Evropi. 

Džoe Kol je izvlačio nosioce grupa i klubove iz drugog šešira. Odmah je morao kompjuter da se uključi, zbog pravila žreba da dve ekipe iz iste zemlje ne mogu u istu grupu, jer Dortmund nije mogao u prve četiri grupe. Erik Abidal je radio dodatni posao pri žrebanju grupa. Nije bio srećne ruke za Zvezdu jer im je dodelio šampiona Mančester siti, Lajpcig, četvrti rival se čekao. Abidal je bio "blaži" na kraju i odredio da rival bude Jang Bojs.

Grupe Lige šampiona

A grupa: Bajern, Mančester j, Kopenhagen, Galatasaraj
B grupa: Sevilja, Arsenal, PSV, Lans
C grupa: Napoli, Real M, Braga, Union Berlin
D grupa: Benfika, Inter, Salcburg, Real Sosijedad
E grupa: Fejenord, Atletiko M, Lacio, Seltik
F grupa: PSŽ, Borusija D, Milan, Njukasl
G grupa: Mančester s, Lajpcig, C. zvezda, Jang Bojs
H grupa: Barselona, Porto, Šahtjor, Antverpen

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić nije krio da "navija" da u grupi želi nekog velikana poput Barselone ili Real Madrida, Mančester junajteda, a dobio je najmoćniji tim Evrope u ovom momentu. Protiv Lajpciga i Jang Bojsa će izabranici Baraka Bahara pokušati da obezbede proleće u Evropi.

Crvena zvezda treći put učestvuje u UEFA ligi šampiona, a debitanti u ovom takmičenju su belgijski Antverpren i nemački Union Berlin, koji je za ovo takmičenje angažovao danas dogovorio dolazak i Kristijana Bonućija, iskusnog eks-kapitena Juventusa.

Džajiću specijalna pozivnica UEFA

Delegaciju Crvene zvezde na žrebu čine predsednik Svetozar Mijailović, generalni direktor Zvezdan Terzić, sportski direktor Mitar Mrkela, poslovni direktor Marko Petrović, šef skautinga Marko Marin, ali i predsednik FSS Dragan Džajić.

Legendarni Džajić je stigao u Monako kao specijlani gost UEFA, nije tu ni ispred Crvene zvezde, čiji je počasni predsendik, ni ispred našeg Saveza, javlja iz Francsuke naš komentator Miloš Milićević.

Srpski šampion je direktnim plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona inkasirao 23.599.000 evra za učešće uz bonuse.

Grupna faza Lige šampiona počinje 19. i 20. septembra. Drugo kolo se igra 3. i 4. oktobra, treće 24. i 25. oktobra, četvrto 7. i 8. novembra, peto 28. i 29. novembra i šesto kolo 12. i 13. decembra.