UEFA Liga šampiona

Vida eliminisao Dinamo: AEK u plej-ofu za Ligu šampiona

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.08.2023 23:09
Vida eliminisao Dinamo: AEK u plej-ofu za Ligu šampiona Guliver/Marko Lukunic/PIXSELL/DeFodi Images

AEK je u spektakularnom meču u Atini golom Hrvata, Domagoja Vide, u 100. minutu stigao do remija 2:2 kojim je eliminisao zagrebački Dinamo i plasirao se u plej-of Lige šampiona.

Grčki klub je u prvom meču pobedio 2:1 u Zagrebu, ali je Dinamo u 65. minutu imao 2:0, rezultat kojim bi prošao dalje. Šutalo u 45+2. i Ljubičić u 65. minutu dali su nadu gostima da mogu do plasmana u narednu rundu. AEK je međutim u nadoknadi stigao ne samo do gola za produžetak, već i do remija kojim je prošao dalje.

Prvo je Arauho u 92. minutu smanjio na 1:2, da bi zatim u osmom minutu nadoknade, posle dojave iz VAR sobe, norveški sudija Espek Eskas pokazao na belu tačku jer je jedan igrač Dinama igrao rukom u šesnaestercu, Loptu je na belu tačku namestio Levi Garsija, ali je golman gostiju Livaković odbranio penal, međutim na loptu je naleteo Vida, bivši član Dinama i poslao loptu u mrežu, a bivši klub u plej-of Lige Evrope.

Mijat Gaćinović je igrao za AEK od 67. minuta. AEK će igrati protiv Antverpena u plej-ofu Lige šampiona, dok će Dinamo u plej-ofu Lige Evrope igrati protiv praške Sparte.