UEFA Liga šampiona

Tata, izvini za het-trik: Ori Stein Oskarson, napadač Kopenhagena izbacio oca iz Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2023 20:22
Tata, izvini za het-trik: Ori Stein Oskarson, napadač Kopenhagena izbacio oca iz Lige šampiona TV Arena sport/ Screenshot

Kopenhagen je očekivano eliminisao islandskog prvaka Breidablik u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Posle 2:0 na Islandu, pobedili su rivala 6:3, uz het-trik 18-godišnjeg napadača Orija Steina Oskarsona. 

U ovoj priči ne bi bilo toliko simbolike da na klupi Breidablika nije sedeo Orijev otac Oskar Hrafn Torvaldson! Sin i otac nose različita prezimena zbog patronimika, ali to nije ni bitno za ovu priču. Oskar je posle profi karijere radio prvo kao sportski novinar, zatim je vodio od 2018. godine trećeligaša Grotu. I onda je 18. avgusta te godine svog sina Orija, koji je tada imao 13 godina i 354 dana, uveo na teren kao rezervu da debituje sa seniorima!

 

 

Ne samo da je Ori debitovao, već je postigao i dva gola u pobedi od 5:0 nad Hoturom! Nastavio je Oskarson da "raste", 2020. godine je prešao u Kopenhagen, kalio se u Sonderjiski i ovog leta se vratio u prvi tim šampiona Danske. Zaigrao je u startnoj postavi protiv Breidablika i za 11 minuta, od 45. do 56. čak tri puta pogodio mrežu tatine ekipe. Tu noć su upamtili i otac i sin. Ali, Oskar je na kraju bio ponosan na sina i njegove prve golove u Ligi šampiona.

Oskarson je standardan reprezentativac mlade selekcije Islanda, ako nastavi u ovom ritmu ubrzo će i u A selekciju.