UEFA Liga šampiona

Real sa Benzemom, a bez Krosa i Čuamenija na "Enfildu", Anćeloti se kladi i na mladog Urugvajca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2023 12:41
Real sa Benzemom, a bez Krosa i Čuamenija na "Enfildu", Anćeloti se kladi i na mladog Urugvajca Guliver/Angel Martinez/Getty Images

Aktuelni branilac trofeja Lige šampiona, madridski Real otputovao je u Englesku na prvi meč osmine finala protiv Liverpula sa rovitim golgeterom Karimom Benzemom, ali hez dvojice važnih igrača veznog reda Tonija Krosa i Oreljana Čuamenija.

Povrede će tako skrojiti vezni red, pa se pretpostavlja da će Luki Modriću i Kamavingi pomagati Ernesto Valverde, a da će Asensio na krlinu poziciju umesto Urugvajca.

Trener Karlo Anćeloti saopštio je spisak 23 igrača, a na spisku se nalazi Alvaro Rodrigez (18). Mladi napadač je za samo 10 minuta na debiju protiv Osasune na "El Sadaru" osvojio poverenje italijanskog trenera koji planira da ga uzme Kastilji do kraja sezone.

 

 

"Ima mnogo dobrih stvari u njemu. Pomagaće na do kraja sezone, to je nešto o čemu moram da razgovaram sa Raulom", istakao je Anćeloti.

Mladi Urugvajac je visok 193 santimetara, na Kopa Americi za igrače do 20 godina u Kolumbiji nedavno je postigao pet golova. Iako je šampionat počeo na levom krilu, brzo se prebacio na "devetku" i nenadano je dobio šansu da zaigra u Ligi šampiona.