UEFA Liga šampiona

Benzema se izjednačio sa Mesijem: Pogađao mrežu u svakoj od 18 poslednjih sezona Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2023 17:44
Benzema se izjednačio sa Mesijem: Pogađao mrežu u svakoj od 18 poslednjih sezona Lige šampiona Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Karim Benzema je u istorjskoj noći bio dvostruki strelac za Real protiv Liverpula u prvom meču osmine finala Lige šampiona, što su mu bili prvi golovi u ovom takmičenju ove sezone. 

Čekalo se da golgeter proradi, ali sa ta dva pogotka u mreži Alisona Bekera, Francuz je izjendačio rekord Lionela Mesija u Ligi šampiona. Naime, samo on i Argentinac su u svakoj od poslednjih 18 sezona u elitnom takmičenju postigli barem po jedan pogodak. 

Benzema od 2005. godine igra elitno takmičenje, postigao je 12 golova u 19 susreta za Lion, a zatim još 76 na 128 susreta za Real Madrid. Sa ukupno 88 pogodaka je četvrti strelac LŠ svih vremena, a ispred njega su sa Robert Levandosvki (91), Lionel Mesi (129) i Kristijano Ronaldo (140).

Francuz je došao i na "crnu listu" navijača Liverpula jer je postao igrač koji im je najviše puta tresao mrežu u Ligi šampiona - čak šest puta od čega četiri puta na "Enflidu".