UEFA Liga šampiona

Inter ne može tehnički da parira Sitiju: Dragan Stojković poredi vrline i mane finalista Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2023 16:02
Inter ne može tehnički da parira Sitiju: Dragan Stojković poredi vrline i mane finalista Lige šampiona MN Press

Šef stručnog štaba najjače fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, nalazi se u Istanbulu, gde kao i svi ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuje večerašnje finale Lige šampiona (21.00, TV Arena 1 Premium), pa je sa Bosfora analizirao šanse Mančester sitija i Intera da se sa "Ataturk" stadiona vrate sa "ušatim peharom" i vrednom novčanom nagradom. 

"Ja želim da uživam pre svega u fudbalu, ne navijam za neki klub posebno, ali smatram, kao što će mnogi ljudi reći, da Mančester Siti ima prednost da osvoji Ligu šampiona. Prikazali su igračku moć, oni su tim koji diktira ritam, kontroliše igru i nema sumnje da će to želeti i večeras. Siti je klub koji nikad nije osvojio Ligu šampiona, imaju ogroman motiv. Sa druge strane je Inter, klub koji je osvojio sve u svojoj bogatoj istoriji, veliki gigant. U jednom periodu tokom sezone nisu bili na svom nivou, ali su pokazali da su veoma sposobni da budu tu gde jesu. Nije zahvalno da se prognotira ishod, ali sigurno da Siti ima veće šanse. Inter svakako ima svoje adute, videćemo...", procenjuje i meri Piksi. 

U istoj izjavi za sajt Fudbalskog saveza Srbije nije hteo da zauzima navijački stav ni prema koncepcijama dvojice trenera, mada se da pretpostaviti da više simpatiše napadačku orjentaciju Žozepa Pepa Gvardiole, kao neko ko i sam preferira igru na gol više. 

"Imamo dva različita stila igre. Siti koji deluje lepršavo, sa velikim posedom lopte, ofanzivno orijentisani. I imamo Inter koji će po meni biti defanzivno orijentisani, tražiće šansu iz kontranapada. Inter u tehničkom smislu ne može da parira Sitiju, ali videćemo…", stava je Stojković, koji će ovog meseca voditi "orlove" protiv Bugarske, u utakmici  kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.