UEFA Liga šampiona

Optimista sam, ali nije lako savladati Interov odbrambeni sistem: Gvardiola ne prihvata "već viđenu" pobedu svog Sitija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2023 18:06
Optimista sam, ali nije lako savladati Interov odbrambeni sistem: Gvardiola ne prihvata "već viđenu" pobedu svog Sitija Tanjug/AP Photo

Žozep Pep Gvardiola doveo je ponovo Mančester siti do finala Lige šampiona i veruje da je kucnuo čas da se prvom titulom evropskog prvaka u klupskoj istoriji konačno isplati par milijardi evra uloženih u tim u vreme njegovog mandata, ali daleko od toga da sigura pobedu protiv Intera 10. juna u Istanbulu.

Baš suprotno, svojim opservacijama pokušava da stiša euforiju navijača pobednika poslednje Premijer lige i nedavnog osvajača FA kupa, odnosno ubedi medije i širu stručnu javnost da ni rival nije bez šansi, kao što mnogi misle. 

"Očekuje nas vrhunski tim, biće to finale puno poteškoća. Veoma sam zahvalan za ono što su igrači uradili do sad, ali svako finale je potpuno drugačija utakmica. Moraćemo da shvatimo koju i kakvu utakmicu igramo. Nije lako savladati Interov odbrambeni sistem. Moraćemo da imamo odličan tempo, ali i da budemo strpljivi, jer što više vremena prolazi, to će se povećavati tenzija", počeo je današnje obraćanje medijima Gvardiola.

 

 

Španski stručnjak tu nije stao sa pohvalama na račun ekipe Simeonea Inzagija. 

"Greše svi oni koji potcenjuju Inter jer su oni tim koji je navikao da kontroliše utakmice u Italiji, a mi ćemo takođe morati da se branimo veoma dobro. Optimista sam, ali sam istovremeno svestan poteškoća koje nas očekuju i kvaliteta naših protivnika. Dobro se brane, odlični su u tranzicijama i kontranapadima".

Na kraju balade, Gvardiola se ipak nada srećnom kraju posle 90 minuta ove subote (21.00, TV Arena 1 Premium). 

"Ovo je poslednji meč u sezoni i moramo da ga odigramo najbolje što možemo, da pobedimo", zajljučio je menadžer Mančester sitija koji juri prvu evropsku krunu, dok Inter pikira četvrti "ušati pehar".