UEFA Liga šampiona

Gvardiola juri prvi trofej LŠ bez Mesija: Inzagi "sedam od sedam" u finalima

komentari (0)

Izvor: Tanjug

09.06.2023 09:18
Gvardiola juri prvi trofej LŠ bez Mesija: Inzagi "sedam od sedam" u finalima AP Photo/Khalil Hamra

Finale Lige šampiona između Mančester Sitija i Intera, koje se igra sutra od 21 čas u Istanbulu (Arena 1 Premium) bez dileme doneće veliku borbu na terenu, ali ništa manje neće biti zanimljiva ni "trenerska bitka".

Sa jedne strane Pep Gvardiola, čovek koji je osvajao trofej kao igrač i dva puta kao trener Barselone, ali nikad po odlasku sa Kamp noua, a sa druge Simone Inzagi, uprkos svemu uglavnom poznatiji kao mlađi brat čuvenog Pipa, koji je kao igrač dva puta podizao trofej, uključujući i finale u Atini 2007. godine između Milana i Liverpula kada je bio dvostruki strelac (2:1).

Gvardiola je po odlasku iz Barselone sa Bajernom i Sitijem osvojio 20 trofeja, ali nije Ligu šampiona. Najbliži je bio pre dve godine kada je Siti u finalu poražen od Čelsija (1:0), pa je i dalje na snazi "najjači argument kritičara" da ne može da osvoji elitno takmičenje bez Lionela Mesija.

Ako uspe sutra uveče ta priča biće zaboravljena, a pamtiće se da je doneo prvu titulu Sitiju i ponovio "tripletu" Ser Aleksa Fergusona iz 1999. godine. Inzagi je već dokazao da je "bolji trener od brata", ali uprkos sjajnom poslu u Laciju i Interu i dalje nema skudeto, pa bi Liga šampiona bila najbolja moguća satisfakcija, ali i stimulans za napad na Seriju A sledeće sezone.

Na ruku mu ide i neverovatna statistika - kao trener vodio je Lacio i Inter u sedam finala (tri Kupa Italije i četiri Superkupa) i svih sedam je dobio. Da li će i osmi, svakako najteži i najvažniji?

Finale Lige šampiona između Mančester Sitija i Intera igra se u subotu od 21 sat na "Ataturk stadionu" u Istanbulu, uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.