UEFA Liga šampiona

TV Arena sport na finalu Lige šampiona: Mančester siti i Inter stigli u Istanbul u najjačim sastavima

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

08.06.2023 19:47
TV Arena sport na finalu Lige šampiona: Mančester siti i Inter stigli u Istanbul u najjačim sastavima Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

(Od specijalnog izveštača iz Istanbula - Sašo Ilijoski)

Istanbul još nije u euforiji finala Lige šampiona, nema navijača po gradu jer se Englezi i Italijani očekuju tek sutra ujutru i na dan utakmice, ali se zato atmosfera podgreva jer Mančester siti i Inter večeras u glavni grad Turske dolaze u najjačim sastavima.

Inter uskoro sleće u Istanbul, a trener Simone Inzagi je mogao jutros da odahne jer je i Hoakin Korea prošao fitnes test i odradio trening sa ostatkom tima. Potpuno se pre dva dana oporavio i Henrik Mktarijan, tako da će trostruki osvajač Lige šampiona u svom četvrtom finalu imati kompletan tim sem Milana Škrinjara na koga se ne računa jer odlazi u Pari sen Žermen.

 

 

Mančester siti je kraj sezone dočekao bez Nejtana Akea, ali ga je oporavio dobro i vratio u takmičarski ciklus u poslednjem kolu Premijer lige protiv Brentforda. Trener Pep Gvardiola čekao je i na oporavak Kajla Vokera i dobio dobru vest pa je engleski desni bek u avionu među 23 fudbalera za finalni meč u subotu na stadionu "Ataturk" (21.00, TV Arena Premium 1): Golmani Ederson, Ortega, Karson; odbrambeni igrači: Voker, Ruben Dijaš, Stons, Ake, Laport, Akanđi, Luis; vezni igrači: Filips, Gundogan, Griliš, De Brujne, Rodri, Bernardo Silva, Serhio Gomez, Marez, Perone, Foden, Palmer; napadači: Haland, Hulian Alvarez.

 

 

Stadion "Ataturk" biće od sutra fudbalski epicentar Evrope, ali pripremljeni "Festival Lige šampiona" na kome učestvuju bivše zvezde, UEFA ambasadori Hamit Altintop, Majkl Esijen, Kristijan Karembe, Rikardo Kvarežma, Diego Milito, Ivan Kordoba, Gaiska Mendijeta, Marko Materaci, Žulio Cezar, te Vesni Snajder, Roberto Karlos i drugi, počeo je danas u "Jenikapi" parku, na evropskom delu u blizi mora i trajaće do nedelje popdne. Napravljen je veoma zanimljiv program, kviz, slikanje, sutra će revijalni meč odigrati legende... 

 

 

Na Taksim skveru postavljena je velika replika pehara Lige šampiona koja dominira trgom, ali za sada nema i navijačkog okupljanja.

 

 

Navijače Fan zone smeštene su sa dve suprotne strane stadiona "Ataturk", biće otvorene u subotu od 14.00 časova, tako da fanovi Intera (sever) i Mančestera (jug) znaju gde će se okupiti. U petak će obe ekipe imati pres konferenciju pa trening na stadionu "Ataturk". Prvo će se pojaviti Italijani, a zatim Englezi.