UEFA Liga šampiona

Defanzivci Intera Bastoni i Dimarko veruje u trofej Lige šampiona: Ne plašimo se "strašnih" napadača Sitija

komentari (0)

Izvor: Tanjug

06.06.2023 22:15
Defanzivci Intera Bastoni i Dimarko veruje u trofej Lige šampiona: Ne plašimo se "strašnih" napadača Sitija Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Inter se priprema za finale Lige šampiona, na papiru imaju ulogu autsajdera, ali na terenu ne priznaju to. Primili su "plavo-crni" samo 10 golova ove sezone u elitnom takmičenju, u nokaut fazi su u šest mečeva samo tri puta kapitulirali, ali sva tri pogotka primili su od Benfike na "Đuzepe Meaci". 

Inter je uspešno završio Seriju A, a defanzivac Alesandro Bastoni izjavio je danas da bi milanski klub trebalo da se plaši "ubica i loših ljudi", a ne "strašnog napada" Mančester sitija uoči finala Lige šampiona. Napadač Mančester sitija predvodi Erling Haland, koji je postigao 52 na 52 mečeva ove sezone, ali svaka ekipa ima slabu tačku pa Inter mora da je pronađe.

"Trebalo bi da se plašite ubica i loših ljudi, a ne igrača, koji su naših godina. Pogrešno je pričati o strahu, trebalo bi biti hrabar i hladne glave izaći na teren", rekao je Bastoni na konferenciji za medije u trening centru Intera.

 

 

Fudbaleri Intera i Mančester sitija igraće u subotu u Istanbulu (21.00, TV Arena Premium 1) u finalu Lige šampiona. Inter je tri puta u istoriji kluba osvojio evropsku titulu, a poslednji put 2010. godine.

"Vrlo smo srećni što smo ostvarili ovaj cilj, pošto smo ga zaslužili zbog svega onoga što smo uradili na terenu. Znamo da igramo protiv jakog tima, ali za nas, ovo finale, osvajanje trofeja, je san. Za njih je to opsesija", rekao je levi bočni igrač Federiko Dimarko.

Milanski klub je u grupnoj fazi LŠ igrao sa Bajernom, Barselonom i Plzenjom.

"Ne bi svako mogao da prođe grupu u kojoj su Bajern ili Barselona i normalno je da se prognoze promene. Igrali smo protiv jakih ekipa i pokazali smo kroz nastupe na terenu da zaslužujemo da budemo u finalu, a u utakmicu ulazimo uz podjednake šanse. Oni su vrlo jaki, to znamo. Međutim, Inter mora da bude Inter, moramo da uložimo sav ponos i svu snagu u to. Ako budemo igrali kako Inter treba da igra, možemo da uspemo", istakao je Dimarko.