UEFA Liga šampiona

I Siti ima slabu tačku, Inzagi će je pronaći: Klinsman veruje da Inter može da osvoji Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2023 14:52
I Siti ima slabu tačku, Inzagi će je pronaći: Klinsman veruje da Inter može da osvoji Ligu šampiona Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Svaki klub na svetu ima slabu tačku, pa tako i Mančester siti i fudbaleri Intera nisu bez šansi u finalu Lige šampiona protiv najboljeg engleskog tima, kaže nekadašnji napadač italijanskog tima Jirgen Klinsman.

Nemački stručnjak koji trenutno obavlja funkciju selektora nacionalnog tima Južne Koreje naglašava da veruje u trenera Simonea Inzagija i u njegovu moć da spremi taktiku za finale koje je na progamu 1. juna u Istanbulu.

"Plasman u četvrtfinale je bio veliki uspeh, a borba za titulu je nešto čemu se niko nije nadao. Mančester siti jeste favorit, dok Inter nema šta da izgubi i to bi mogla da bude naša prednost. Da, kažem naša, jer se osećam kao svaki 'interista' samošto sam trenutno daleko od Intera", poručio je Klinsman i dodao:

 

 

"Ne postoji tim koji nema slabu tačku, pa tako i Mančester siti. Potrebno je samo da trener Simone Inzagi dobro prouči njihovu igru i napravi taktiku koja će mu doneti rezultat. Verujem da će tako biti".

Trener engleskog šampiona Pep Gvardiola u svojim redovima ima veliki broj vrhuskih igrača, gde je glavna zvezda tima Erling Haland, ali Klisman ne smatra da Inter nema igrača top klase.

"Haland je fenomenalan. On je prava devetka koju svi volimo da gledamo, ali ne mislim da Lautaro Martinez mnogo zaostaje za njim, a tu su i Alsandro Bastoni i Nikolo Barela. Zaista mislim da Inter može da se nosi sa Sitijem", istakao je nemački stručnjak.