Premijer liga

Erling Haland izabran za najboljeg igrača Premijer lige u ovoj sezoni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2023 13:38
Erling Haland izabran za najboljeg igrača Premijer lige u ovoj sezoni Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Fudbaler Mančester Sitija Erling Haland očekivano je izabran za najboljeg igrača Premijer lige u sezoni koja se završava u nedelju. Navijači, kapiteni ekipa i posebno formirana stručna komisija glasali su za najboljeg fudbalera u sezoni, a napadač "građana" je očekivano dobio najviše glasova. 

Pored Halanda, za nagradu su bili nominovani i Markus Rašford, Kevin de Brujne, Hari Kejn, Martin Odegard, Bukajo Saka i Kiran Tripije. Norvežanin je treći član Mančester Sitija u nizu koji je dobio prestižnu nagradu, lane je laureat bio Ruben Dijas, a godinu pre toga Kevin De Brujne. 

Haland je postigao 36 golova u Premijer ligi, čime je srušio rekord koji su zajednički držali Endi Kol i Alan Širer, uz napomenu da su obojica do te brojke stizala i sezonama kad je Premijer liga imala dva kluba više nego sad, samim tim i četiri kola više.

Norvežanin je tokom sezone rušio razne rekorde, postao je prvi fudbaler u istoriji engleskog fudbala koji je nanizao tri het-trika u tri utakmice u nizu na domaćem terenu. Do sada je postigao 52 gola u sezoni, ima još dva susreta da taj saldo uveća. Nedavno je izjednačio i rekord Tjerija Anrija po broju golova i asistencija u sezoni.