UEFA Liga šampiona

Pančev i Savićević favorizuju Inter: Milan ima male šanse bez Leaa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2023 11:10
Pančev i Savićević favorizuju Inter: Milan ima male šanse bez Leaa Guliver/AP Photo/Antonio Calanni

Derbi dela Madonina večeras je na programu od 21.00 (TV Arena 1 Premium) kada će biti odigran prvi meč polufinala Lige šampiona.

Nekadašnji fudbaleri Milana i Intera, Dejo Savićević i Darko Pančev, izneli su svoja očekivanja pred pomenuti duel:

"Milan je domaćin, ali pošto igraju na istom stadionu, koji obe ekipe fantastično poznaju, domaći teren ne igra veliku prednost. Velika je stvar što su dva italijanska kluba stigla do polufinala. Tome se na početku sezone verovatno niko nije nadao. Inter je u dobroj formi, ima odlične pojedince, dok je Milan trenutno malo u padu i na sve to povredio mu se Leao. Ako on ne bude igrao, blagu prednost dajem Interu", rekao je Pančev, pa dodao:

 

 

"Čudno je to sa derbijima, trenutak jedan može da odluči utakmicu, ne mora čak ni forma igrača da igra presudnu ulogu. Verujem da će se Milan i Inter boriti do kraja druge utakmice. Kao što rekoh, verujem u prolazak Intera, ali neće to biti ubedljivo. Još pre dva meseca sam pričao da ove sezone Ligu šampiona osvaja Mančester siti. I dalje mi tako deluje, jer novac u fudbalu igra važnu ulogu. Teško će mu se bilo ko od italijanskih velikana suprotstaviti", zaključio je Pančev u razgovoru za "Informer".

Uprkos tome što će svim srcem navijati za Milan, Savićević ističe Inter kao favorita:

"Nisam mogao da odem jer imam obaveza. A ljudi ne shvataju koliko je vremena potrebno za jednu utakmicu. Da bih normalno stigao na vreme na stadion, trebalo bi iz hotela iz centra da pođem u pola osam. Pa dok se masa raziđe posle utakmice, ne stižem u hotel pre ponoći. A i nisam često u Milanu, pa me svi zovu na kafu, na ručak, a ja nemam vremena. Gledaću od kuće i biću svim srcem uz svoj Milan, mada mi se čini da je Inter trenutno bolji, posebno što će Milanu izgleda faliti Leao", naglasio je Savićević, pa za kraj dodao:

"Rekao bih da će osvajač biti iz para Real - Siti, a nekako mi se čini da su "građani" bliži. Ovo je njihova godina", podvukao je Savićević.