UEFA Liga šampiona

Borusija Dortmund bez Mukokoa šest nedelja, preskače duele sa Čelsijem u Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2023 16:49
Borusija Dortmund bez Mukokoa šest nedelja, preskače duele sa Čelsijem u Ligi šampiona Tanjug/Carmen Jaspersen/dpa via AP

Loša vest stigla je "milionerima" iz Dortmunda jer je mladi napadač Jusufa Mukoko teže povredio skočni zglob na utakmici u Bremenu pa ga čeka pauza od šest nedelja. On će prekočiti oba duela u osmini finala Lige šampiona protiv Čelsija koji se igraju 15. februara i 7. marta.

"Mukoko pati od sindeznoze zgloba i sigurno ga neće biti na terenu u mečevima osmine finala Lige šampiona", istakao je sportski direktor "milionera" Sebastijan Kel za "Kiker".

Mukoko je teren u Bremenu napustio u 29. minutu zbog udarca u zglob, a na dodatnim lekarskim pregledima ustanovljeno je oštećenje kosti i ligamenta u zglobu stopala leve noge.

Mladi nemački reprezentativac je ove sezone najefikasniji napadač tima Edina Terzića sa šest pogodaka, ali je poslednji postigao u novembru prošle godine. Srećna je okolnost što se u poptunosti od kancera testisa oporavio napadač Sebastijan Ale, pa Terzić ima njega, Adejemija i veterana Modestea kao napadačke opcije uz sve efikasnije Britanca Džejmija Binoa-Gitensa.