UEFA Liga šampiona

Liga šampiona na TV Arena sport: Mančester siti i Real opet kreću od nule, fudbalski svet navija za novi spektakl

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2024 12:50
fudbaleri Reala i Mančster sitija igraju drugi meč četvrtfinala Lige šampiona Guliver/Photo by Harry Langer/DeFodi Images
fudbaleri Reala i Mančster sitija igraju drugi meč četvrtfinala Lige šampiona

Obožavaoci fudbala na gol više još od 9. aprila odbrojavaju dane i sate do novog susreta oči u oči igrača Mančester sitija i Reala (21.00, TV Arena 1 Premium), jer su ih "građani" i "kraljevići" u tih 90 minuta dvomeča četvrtfinala Lige šampiona počastili predstavom za dugo pamćenje, divljenje, prepričavanje i izučavanje.

Ne samo zbog toga što su i jedni i drugi postigli tri pogotka, već i zato što je viđena gomila prelepih akcija, pregršt ništa manje spektakularnih individualnih bravura;, što se rezultatski padalo, uzdizalo, pa opet tonulo... i tako do remija za puna srca madridske publike i auditorijuma širom planete.

 

 

A, kada žreb upari takve trenerske veličine kao što su Karlo Anćeloti na klupi španskog tima i Žozep Pep Gvardiola na čelu stručnog štaba engleskog prvaka, odnosno suprotstavi Erlinga Halanda i Džuda Belingema, te silne druge vrhunske loptaše oko njih onda to već u najavi sluti još jednu odličnu utakmicu.

"Zaista smatram da je Real izuzetan tim. Real uvek ima dobar tim. To je moje mišljenje, ali znam da mi ljudi ne veruju kada kažem nešto lepo o Realu. U Madridu će misliti da se šalim, ali nije tako", rekao je Gvardiola na konferenciji za medije u Mančesteru", rekao je između ostalog Sitijev trener, Gvardiola, dan pre revanša od kog njegovim izabrancima zavisi nastavak odbrane evropskog trona.

 

 

Iskusniji Anćeloti je takođe dobro raspoložen, ali i dovoljno oprezan pred biti ili ne biti utakmicu u nastojanjima da on i Real još jednom doguraju do "ušatog pehara" i vredne novčane premije. 

"Pep može da bude miran. Mislim i da navijači Reala mogu da budu mirni i srećni što naš tim igra ovako dobro u LŠ. Sve smo isplanirali, dobro ćemo da se branimo, napadaćemo preko kontri, mislim da ćemo dobro odigrati. Fokusiramo se na brojne aspekte", kaže Italijan.

Da stvar bude bolja po oba tima, Mančester je minulog vikenda ponovo izbio na vrh Premijer lige, dok je Real nastavio da grabi ka novoj titulu i La Ligi. Dakle, postoje svi preduslovi za praznik fudbala broj 2. 

Liga šampiona, četvrtfinale (revanši)

utorak

(3:2) Barselona - Pari Sen Žermen 1:4 (1:1)
/Rafinja 12 - Dembele 40, Vitinja 54, Mbape 69 pen, 89/

(1:2) Borusija Dortmund - Atletiko Madrid 4:2 (2:0)
/Brant 34, Matsen 39, Fulkrug 71, Sabicer 74 - Humels 49 ag, Korea 54/

sreda

(3:3) Mančester siti - Real Madrid (AP1)
(2:2) Bajern Minhen - Arsena (AP2)

POLUFINALE

Borusija D - PSŽ

Arsenal/Bajern - Real/Mančester s.

Mečevi se igraju 30. aprila i 7. maja

FINALE

Vembli, 1. jun, 21.00

 

Cup tree provided by Sofascore