UEFA Liga šampiona

Gvardiola: Moramo da igramo bolje nego u Madridu, Real ima izuzetan tim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 19:44
Pep Gvardiola se ne plaši Reala Tanjug/Martin Rickett/PA via AP
Pep Gvardiola se ne plaši Reala

Fudbaleri Mančester sitija dočekaće sutra na "Etihadu" ekipu Reala u revanš meču četvrtfinala UEFA Lige šampiona (21.00, TV Arena 1 Premium). U prvom duelu, koji je odigran prošle nedelje u Madridu, nije bilo pobednika, pošto je utakmica završena rezultatom 3:3.

Siti je dobro profitirao minulog vikenda u Premijer ligi, jer se usled poraza Arsenala i Liverpula vratio na čelo i šest mečeva pre kraja je u najboljem položaju da odbrani titulu. Sve to daje dodatni impuls pred revanš sa Realom, ali menadžer Pep Gvardiola upozorava da igra tima mora da bude vrhunska i mnogo bolja nego u Madridu.

"Zaista smatram da je Real izuzetan tim. Real uvek ima dobar tim. To je moje mišljenje, ali znam da mi ljudi ne veruju kada kažem nešto lepo o Realu. U Madridu će misliti da se šalim, ali nije tako", rekao je Gvardiola na konferenciji za medije u Mančesteru.

On je naveo da su fudbaleri Mančester sitija spremni za meč sa Realom.

"Ovo je za mene posebna utakmica, ali to se ne računa. Računa se samo ono što ćemo sutra da uradimo. Moramo igramo bolje nego na Bernabeu. Razgovaraću o tome sa igračima".

Real ga ne plaši.

"Da li se plašim Reala više od drugih klubova? Ne. Poštujem ih, ali se ne plašim", rekao je Gvardiola.

 

 

Vezni fudbaler Mančester sitija Bernardo Silva tvrdi da njegov tim spreman da opet ide do kraja.

"Želimo ponovo da osvojimo Ligu šampiona. Samo je Real uspeo tri puta uzastopno da osvoji trofej. To je za nas velika motivacija. Real je jači nego prošle godine. Imaju nove igrače, kao i mi. Imamo dosta samopouzdanja, jer igramo na svom terenu. Imamo veliko poštovanje prema 'kraljevima' ovog takmičenja", izjavio je Silva.