UEFA Liga šampiona

Rasplet u D grupi Lige šampiona: Salcburg imao na dlanu Ligu Evrope, ali Kabralova peta odvela Benfiku dalje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.12.2023 23:00
Rasplet u D grupi Lige šampiona: Salcburg imao na dlanu Ligu Evrope, ali Kabralova peta odvela Benfiku dalje tanjug/(AP Photo/Matthias Schrader)

Fudbaleri Benfike bili su na pragu Pirove pobede protiv Salcburga, jer im je za osvajanje 3. mesta u D grupi Lige šampiona i učešće u nokaut rundi Lige Evrope bilo potrebno slavlje s najmanje dva gola razlike, a onda je Artur Kabral petom, u nadoknadi vremena meča na terenu Salcburga, omogućio portugalskom velikanu da prezimi u drugom UEFA takmičenju - 1:3 (0:2). 

Gosti iz Lisabona imali su čemu da se nadaju već posle prvog poluvremena, pošto su do odlaska na predah dva puta primorali golmana autrijskog tima na kapitulaciju. Izvođači "radova" bili su Anhel di Marija u 34. minutu i Rafa Silva u nadoknadi vremena (45+1).

Prvi je u potpunosti bio delo iskusnog veziste, s tim što je bilo potrebno da sudija uz pomoć video tehnologije utvrdi da je sve bilo regularno, pa da svi saigrači polete u zagrljaj argentinskom egzekutoru direktno iz kornera.

 

 

I drugom je kumovao 35-godišnji igrač sredine terena, tako što je sa desnog boka maestralno poslao loptu u prostor, a utrčali vezista je u trku spakovao u nezaštićeni deo mreže.

 

Nisu se, međutim dali Petar Ratkov, Strahinja Pavlović i klupske kolege reprezehntativaca Srbije iz Salcburga. Uporno su tragali za pogotkom nade i najzad su ga dočekali u 57. minutu, kada je Luka Sučić udarcem sa distance primakao svoj tim Ligi Evrope.

 

 

Imao ju je Salcburg na dlanu, deo domaćih navijača već je počeo sa slavljem, mada je Sučiću u međuvremenu poništen drugi pogodak, a onda je Benfika podigla glavu i na spektakularan način "poentirala".

Na kraju brze kacije, Artur Kabral je kao na treningu, petom, doneo dovoljno ubedljiv trijumf "orlovima"iz Lisabona. Da sve bude slađe za brazilskog napadača to mu je bio prvenac u Ligi šampiona.

 

 

U deulu još ranije osiguranih učesnika Top 16 LŠ, Intera i Real Sosijedada nije bilo golova. 

 

Liga šampiona, 6. kolo

Grupa D

Inter - Real Sosijedad 0:0

Salcburg - Benfika 1:3 (0:2)
/Sučić 57 - Di Marija 34, Silva 45+1, Kabral 90+2/

 

Standings provided by Sofascore