UEFA Liga šampiona

Rasplet u B grupi Lige šampiona: Dmitrović i Gudelj izvisili za Ligu Evrope, Lans pobedom izbacio Andalužane

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.12.2023 20:42
Frankovski, fudbaler Lansa, slavi gol protiv Sevilje tanjug/AP Photo/Thibault Camus)
Frankovski, fudbaler Lansa, slavi gol protiv Sevilje

Kako su fudbaleri PSV-a i Arsenala i pre zadnjeg kola B grupe Lige šampiona osvojili dovoljno bodova za ostanak u elitnom UEFA klupskom takmičenju njihov meč u Ajndhovenu bio je već u najavi u senci duela Lansa i Sevilje, jer je direktan sudar francuskog i španskog sastava odlučivao ko će od njih završiti na trećem mestu i produžiti u nokaut rundu Lige Evrope.

Bod u tih 90 minuta više je odgovarao Lansu, ali se domaćin nije zadovoljio takvim ishodom, već je golom u dubokoj nadoknadi vremena načinio trokorak vredan ostanka na međunarodnoj sceni, dok je srpski tandem Nemanja Gudelj - Marko Dmitrović sa ostatkom ekipe rekordnog osvajača LE (7) izvisio za utakmice van Pirineja do kraja sezone i pre vremena završio odbranu trofeja u istoj - 2:1 (0:0).

Prvo poluvreme obilovalo je uzbuđenjima, ali su izostali golovi, jer su šuteri tek u nastavku podesili "nišanske sprave". Prvi precizan "hitac" ispalio je Frankovski u 63. minutu, sa bele tačke. Poljski vezista tukao je jako i visoko, pa je bivši čuvar mreže Srbije, Dmitrović, samo ispratio let lopte. 

 

 

Onda je Ramos takođe sa 11 metara vratio Andalužane u život (79), s tim što je to učinio iz drugog pokušaja, pošto je VAR prethodno poništio odbranu protivničkog golmana. Repriza i panenka u njegovom izvođenju doneli su ipak izjednačenje i produžili nadu gostiju u evropsko proleće. 

 

 

Kada je nekadašnja legenda madridskog Reala po isteku regularnog dela utakmice propustio priliku da napravi preokret i izraste u junaka meča, pojavio se Fulđini (90+8) da zadnjim pogotkom na utakmici ulepša veliko slavlje predstavnika Lige 1. Tako što je dobro ispratio jedan kontranapad, primio loptu na suprotnoj strani i zapečatio Seviljinu sudbinu.

Španac je postigao svoj 16. gol u kontinentalnom takmičenju i tako postao rekorder Lige šampiona po broju realizovanih šansi u konkurenciji defanzivaca, ali to teško da mu bude dovoljna uteha i satisfakcija kada je tim promašio cilj. 

 

Za to vreme, na drugom kraju Starog kontinenta, u pomenutom holanskom gradu, plen je podeljen na jednake polovine - 1:1 (0:1). Arsenal je poveo preko Enketije (42), dok se Vertesen nešto kasnije pitao za konačan rezultat (50). 

Liga šampiona, 6. kolo

Grupa B

Lans - Sevilja 2:1 (0:0)
/Frankovski 63. pen, Fulđini 90+8 - Ramos 79. pen/

PSV - Arsenal 1:1 (0:1)
/Vertesen 50 - Enketija 42/

 

Standings provided by Sofascore