UEFA Liga šampiona

Liga šampiona, grupa B: Arsenalova igra mačke i miša sa Lansom, "tobdžije" definitivno ostaju u trci za evropsku titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.11.2023 22:57
Kai Haverc postiže gol za Arsenal, protiv Lansa u Ligi šampiona Guliver/AP Photo/Kin Cheung
Kai Haverc postiže gol za Arsenal, protiv Lansa u Ligi šampiona

Fudbaleri Arsenala bili su željni Lansove "krvi" u petom kolu Lige šampiona, jer je viceprvak Francuske naneo jedini poraz drugoplasiranom timu poslednje Premijer lige u ovoj sezoni elitnog takmičenja, ali nisu dozvolili sebi da upadnu u zamku prevelikih očekivanja, naprotiv, već u prvom poluvremenu su vratili dug i to sa kamatom - 6:0 (5:0). Ujedno, tim bodovima definitivno osiguravši prvo mesto u B grupi i prolećni nastavak borbe za "ušati pehar".

"Tobdžije" su radile šta su htele u ofanzivi, bila je to u doslovnom smislu reči rapsodija od fudbala, mada su timovi na ravne časti podelili posed lopte, a ceo posao su završile pre odlaska na pauzu. Prva kapitulacija gostiju pala je već u 13. minutu, kada je Kai Haverc sa peterca savladao Brisa Sambu. Na asistenciju Gabrijela Žezusa.

Nedugo zatim, Gabrijel Žezuz promešao je odbranu Franzuca pre nego što je niskim udarcem duplirao vođstvo (22), a onda se torturi rivala priključio Bukajo Saka, pošto je bio u pravom trenutku napravom mestu da tuđi odbitak smesti u mrežu (24). 

 

 

Igru mačke i miša na Lansovoj polovini terena nastavio je Gabrijel Martineli, posle probijanja po levoj strani (45+1), da bi Martin Edegor na kraju još jedne brze i tečne akcije, sjajno reagovao na loptu ubačenu sa desnog krila u kazneni prostor.

Dugo je iza toga Samba bio miran, odnosno nije imao razloga da vadi loptu iz svog "pravougaonika", tačnije do trenutka kada Žoržinjo nije zaključio najubedljiviju pobedu Arsenala u Ligi šampiona (86). Tako što je znalački iskoristio penal. 

Liga šampiona, grupa B

Sevilja - PSV 2:3 (1:0)
/Ramos 24, En Nesiri 47 - Sajbari 68, Gudelj 82ag, Pepi 90+3/

Arsenal - Lans 6:0 (5:0)
/Haverc13, Žezus 22, Saka 24, Martineli 28, Edegor 45+1, Žoržinjo 86. pen /

 

Standings provided by Sofascore