UEFA Liga šampiona

Trenirali smo kao ludi, to je napravilo razliku: Gabrijel Žezus o najubedljivijoj pobedi Arsenala u Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.11.2023 15:13
Fudbaler Arsenala, Gabrijel Žezus, u "sendviču" čuvara iz Lansa Guliver/AP Photo/Kin Cheung
Fudbaler Arsenala, Gabrijel Žezus, u "sendviču" čuvara iz Lansa

Arsenalu bila je dovoljna bilo kakva pobeda protiv Lansa, da kolo pre kraja grupne faze fudbalske Lige šampiona, osigura prolazak u nokaut rundu, ali "tobdžije" su svoje navijače počastile najubedljivijim slavljem u istoriji nastupa u najjačem evropskom klupskom takmičenju - 6:0 (5:0).

Fracuski tim parirao im je samo u posedu lopte, dok je u svemu ostalom poručen do nogu. Viceprvak Engleske udarao je iz iz svih "oružja", a podatak da su svi strelci bili različiti samo potvrđuje koliko je bila naoštren sastav iz Londona. 

 

 

"Ekipa je odlično počela, što se mora kada se igra kod kuće i to tako važan meč. Uradili smo posao i onda smo, očigledno, malo pali u drugom poluvremenu, ali to je normalno posle onoliko trčanja u prvom poluvremenu. Davali smo sve te golove i igrali neverovatno", nema razloga za lažnu skromnost Gabrijel Žezus. 

Brazilski napadač, proglašen za igrača meča, otkrio je medijima tajnu fenomenalne ofanzivne partije ove srede. 

"Trenirali smo kao ludi. Taj pun "gas" je ono što je napravilo razliku. To smo doneli u igru. Ponekad je teško, kao kada igrate u gostima, a protivnik to više kontroliše, ali ovo je ono što moramo da uradimo kod kuće. Nismo samo davali golove, već smo kontrolisali utakmicu. Recimo, sprečili smo njihove kontre...", objašnjava jedan od strelaca Arsenala. 

 

Standings provided by Sofascore