UEFA Liga šampiona

PSŽ bacio još jednu sezonu u Ligi šampiona: Bajern izborio plasman u četvrtfinale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2023 22:52
PSŽ bacio još jednu sezonu u Ligi šampiona: Bajern izborio plasman u četvrtfinale Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Fudbaleri Bajerna savladali su golovima Šupa Motinga u 60. i Serža Gnabrija u 89. minutu PSŽ u revanš meču osmine finala Lige šampiona i tako obezbedili nastavak takmičenja u elitnom rangu evropskog fudbal - 2:0 (0:0). 

Bacili su, praktično, igrači oba tima prvo poluvreme. U tih 45 minuta nije bilo ništa zanimljivo osim situacije iz 38. minuta kad se čuvar mreže Bajerna, Jan Zomer, poigravao pred svojim golom, što je pokušao da iskoristi Vitinja. Prvotimac Parižana je uspeo da oduzeo loptu golmanu bavaraca, ali je preslabo šutirao i ona nije stigla do gola.

I to je jedino vredno pažnje iz tog perioda igre.

 

 

Na sreću svih ljubitelja fudbala, a pogotovo onih 70 i kusur hiljada koliko ih je bilo na "Alijanc areni" nastavak je doneo mnogo više uzbuđenja, i ono što je najvažnije viđena je lopta u mrežu.

Prvi put se to dogodilo u 55. minutu kad je Šupo Moting uspeo da matira odbranu francuske ekipe, ali je taj pogodak italijanski arbitar Danijele Orsato poništio zbog ofsajda, što je vrlo brzi potvrđeno i iz VAR sobe.

Međutim, to je bio samo nagoveštaj još većih naleta domaćih, koji su konstantno vršili pritisak na rivale i samo pet minuta kasnije takav pristup im je doneo prednost.

Marko Verati je bespotrebno rizikovao na ivici svog kaznenog prostora i ostao da leži na zemlji tražeći faul koji se nije dogodio, a Leon Gorecka je nesebično uposlio kamerunca koji je rutinskim udarcem uspeo da postigne, ovoga puta, važeći pogodak.

Bajern - PSŽ 2:0 (0:0)

Stadion: Alijanc Arena
Sudija: Danijele Orsato

Strelci: Šupo Moting 60, Gnabri 89

BAJERN MINHEN (4-2-3-1): Zomer - Stanišić, Upamekano, De Liht, Dejvis - Kimih, Gorecka - Musijala (od 82. Mane), Miler (od 86. Kanselo), Koman (od 86. Gnabri) - Šupo Moting (od 68. Sane)

PARI SEN ŽERMEN (3-5-2): Donaruma - Markinjos (od 36. Mukijele, od 46. Bitšijabu), Ramos, Danilo - Hakimi, Ruiz (od 76. Zair Emeri), Verati, Vitinja (od 81. Etikite), Mendeš (od 81. Bernat) - Mesi, Mbape

Prednost igrača bajerna je tada narasla na 2:0 ukoliko se imao u vodu i rezultat iz Pariza, pa su pokušali igrači PSŽ-a odmah da odgovore i malo je nedostajalo da u tome uspeju. Samo nekoliko minuta nakon vođstva domaćih Serhio Ramos je imao fantastičnu priliku nakon kornera Lionela Mesija, ali je Zomer bravurozno intervenisao i iskupio se za onu nesmotrenost iz finiša prvog dela igre.

 

 

Tada već da se uvukla neka nervoza u redove francuskog tima. Imali su želju da dođu do gola domaćih, ali nisu uspevali da pronađu način kako u tome da uspeju. Igrači Bajerna su se, verovatnpo i svesno povukli, prpeustili im terensku inicijtivu i črvstom i organizovamom odbranom uspevali da odole svakom napadu "svetaca" i onda ih dotukli golom Gnabrija u 89. minutu i naterali ih da još jednom završe sezonu u Ligi šampiona mnogo ranije nego što su mogli da pretpostave.

Liga šampiona, revanši osmine finala

Utorak

(2:0) Benfika - Klub Briž 5:1 (2:0)
/Silva 38, G. Ramos 45+2, 57, Žoao Mario 71, Neres 77 - Mejer 87/

(0:1) Čelsi - Dortmund 2:0 (1:0)
/Sterling 44, Haverc 53 penal/

Sreda

(1:0) Bajern Minhen - PSŽ 2:0 (0:0)
/Moting 60, Gnabri 89/

(0:1) Totenhem - Milan 0:0 

14. mart

(0:1) Porto - Inter 21.00
(1:1) Mančester siti - Lajpcig 21.00

15. mart

(2:0) Napoli - Ajntraht 21.00
(5:2) Real Madrid - Liverpul 21.00