UEFA Liga šampiona

Liga šampiona na Areni: PSŽ juri gol zaostatka na "Alijanc Areni"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2023 08:00
Liga šampiona na Areni: PSŽ juri gol zaostatka na "Alijanc Areni" AP Photo/Frank Augstein

Fudbaleri Bajerna i Pari sen Žermena sastaće se večeras od 21.00 (TV Arena 1 Premium) u okviru revanš meča osmine finala Lige šampiona.

Bavarci ovaj susret dočekuju posle minimalne pobede u Parizu, kada je "svecima" presudio njihov bivši igrač Kingsli Koman. Uz ovu prednost, na strani nemačkog tima je i tradicija. Bajern ima zavidan odnos prolaza i ispadanja u osmini finala Lige šampiona, gde je u prethodnih 11 pokušaja eliminisan samo jednom u ovoj fazi takmičenja i to 2019. godine od kasnijeg šampiona Liverpula.

Istoriju će večeras juriti i Leo Mesi, koji će, ukoliko savlada Jana Zomera, postati tek drugi fudbaler, posle Kristijana Ronalda sa 50 ili više golova u eliminacionoj fazi Lige šampiona. Ovo će biti sedmi susret ovih ekipa u Ligi šampiona od 2017. godine, a ukupno 13. u istoriji ovog takmičenja.

Osim povređenih Nojera i Ernandeza, Bajern neće moći da računa na bolesnog Mazrauija, kao ni na Pavara, koji služi kaznu zbog crvenog kartona iz prvog susreta. Parižani su bez Kimpembea i Nejmara.